logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja pulpitu zdalnego Windows XP przez router D-Link DI-604 – brak dostępu z Internetu

edziu 15 Paź 2006 10:42 1481 1
REKLAMA
  • #1 3118143
    edziu
    Poziom 29  
    Ocena: 181
    Witam mam problem z pulpitem zdany windowsowym problem polega na tym że nie działa pulpit zdalny z serwerem win XP Pro co jest podłączony do Internetu przez router DI-604 i stary modem adsl z wyjściem RJ45 w wewnątrz sieci działa bardzo dobrze ale nie działa po za sieć wpisałem w ustawieniach routera DMZ IP serwera co pracuje w sieci czyli 192.168.0.111.
    Nie wiem czy jeszcze trzeba coś ustawić żeby to działało przez internet i z drugiego komputera co ma osobne łącze wpisuje aktualny ip. połączenia internetowego i wywala komunikat że „klient nie może się połączy się z komputerem zdalnym”
    I ma pytanie czy trzeba cos ustawić routerze żeby wszystko działało router ma zresetowane wszystkie ustawienia do fabrycznym i ma najnowszy fimware. Jedynie co mu ustawiłem to połaczenie neostrady,stały ip. Serwera i DMZ
  • REKLAMA
  • #2 3118175
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Masz na tym Windows'ie uruchomiony jakiś firewall ?
    Jeśli tak to testowo go wyłącz.

DMZ tylko do zdalnego pulpitu to przesada, wystarczy przekierować port 3389 TCP.
REKLAMA