logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS1018 - Błąd C6000 po konserwacji fusera, co oznacza?

maciejg 16 Paź 2006 15:10 2246 4
REKLAMA
  • #1 3122419
    maciejg
    Poziom 11  
    Witam,
    Rozebrałem fuser celem konserwacji i wymiany jednego z uszkodzonych "nożyków". Po złożeniu otrzymuję w/w komunikat przy próbie włączenia drukarki. Nie wiem czego ten kod dotyczy. W międzyczasie podobne działania wykonywałem przy fs1010 i tamta drukarka pracuje normalnie, więc obawiam się że to nie moduł fusera... Styki przy żarówie wyczyszczone, termostat wydaje się być sprawny ("przejście" jest, sprawdzałem na wtyczce), zafoliowany termoelement dotyka do wałka nagrzewającego, wsio powinno grać od tej strony. Czy ktoś z Was spotkał się z takim kodem błędu?

pozdrawiam
    maciejg
  • REKLAMA
  • #2 3122476
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Witam
    Błąd fusera - niestety coś źle poskładałeś (a może zapomniałeś podłączyć jakąś wtyczkę) i powłączeniu maszyna nie osiągneła odpowiedniej temperatury w utrwalaniu. Błąd sam nie zniknie - musisz użyć symulacji 163 do kasowania błędu utrwalania.
    A do tego serwisówka do tego urządzenia jest na elektrodzie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3122704
    maciejg
    Poziom 11  
    dzięki za info (na serwisówkę zabrakło mi punktów, ale już jest :) )!
    Podłączyłem na próbę fuserka z chodzącej kyocerki 1010. Pytanie mam jeszcze w sprawie likwidacji błędu, bo nie wiem czy poprawnie się do tego zabieram. Jak wyświetli się ów errorek, to otworzyć przednią górną pokrywę (od wyciągania tonera) i wcisnąć system/menu-counter tak? Pytam, gdyż nie ma żadnych reakcji, drukarka zupełnie jakby się zawiesiła...

pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedź
    maciejg
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3122793
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Dokładnie tak jak piszesz- otwierasz pokrywe i tak jak w serwisówce wchodzisz w kody serwisowe.

Pozdrawiam
  • #5 3122847
    maciejg
    Poziom 11  
    robson1 - w końcu zaczęła działać - dzięki!!!! :)

pozdrawiam
    maciejg
REKLAMA