logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czujnik SRS! Cały czas świeci się kontrolka SRS.

klapok 17 Paź 2006 11:57 31856 6
REKLAMA
  • #1 3125131
    klapok
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam !
    Posiadam mercedesa 190D i mam nastepujacy problem...
    Na desce rozdzielczej cały czas swieci sie kontrolka SRS ( poduszka powietrzna ? ) Nie jestem pierwszym wlascicielem auta wiec podejzewam ze poduszki nie ma ;]
    Co dokładnie komunikuje mi ta lampka ? i czy mozna ja gdzies odlaczyc ? bo drazni oczy ^^ ( jakis bezpiecznic czy cos )
    Dziękuje z gory !
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3127657
    klapok
    Poziom 11  
    Dziękuje za odpowiedz !
    Ale czy mogłbys troche jasniej ? ( jak dla laika )
    Czy jest jakas najczestsza usterka z tym zwiazana ? Czy moze to brak poduszki powietrzej ?
    Czy moze obwod jest gdzies po prostu przerwany i poduszka czy cos tam nie zadziała ;/ ?
    Od czego zaczac poszukiwanie takiej usterki ?
    Dziękuje z gory !
  • REKLAMA
  • #4 3127823
    krbl
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    witam.
    muszę Cię zmartwić.
    bez diagnozy na sprzęcie do tego stworzonym nikt Ci nic nie powie.

Poprostu pojedź do warsztatu i sprawę wyjaśnisz.

POZDRAWIam
  • #5 3128228
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3618
    Podoba mi się takie podejście. Co tam poducha, która może życie uratować. Może nie być, może nie działać... Byle sie kontrolka nie paliła, bo w oczy kłuje...
    Genialne...
  • #6 3128376
    klapok
    Poziom 11  
    Błazej dlatego wlasnie pytalem czy to komunikuje obecnosc poduszki itp ? OD czego zaczynac szukania problemu... to mialem na mysli...
    cale zycie ojciec jezdzil starymi trupami bez poduszek i dzieki bogu nic sie nigdy nie stało, co wcale nie jest powiedziane ze teraz ma sie nie stac... Auto bylo bite wiec podejzewam ze nie ma poduszki, stad moje pytanie odnosnie SRS.
    Owszem fajnie zeby była, tylko nie kazdego stac na wszystko ;/
  • REKLAMA
  • #7 3128629
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3618
    Musisz podłączyć auto pod komputer i wyjdzie co ją, tą poduszkę boli. Zresztą można też się do niej dostać i sprawdzić, czy jest. Trochę takie poduchy kosztują ale moim zdaniem, to wydatek wart swojej ceny.

Podsumowanie tematu

✨ Kontrolka SRS na desce rozdzielczej mercedesa 190D sygnalizuje awarię obwodu systemu poduszek powietrznych (SRS). Może to oznaczać brak poduszki powietrznej lub przerwany obwód, co uniemożliwia prawidłowe działanie systemu. Aby dokładnie zdiagnozować problem, konieczne jest podłączenie pojazdu do specjalistycznego komputera diagnostycznego. Bez takiej diagnozy nie da się jednoznacznie określić przyczyny zapalenia się kontrolki. Niektórzy sugerują usunięcie żarówki kontrolnej jako tymczasowe rozwiązanie, jednak jest to niezalecane ze względów bezpieczeństwa. Poduszki powietrzne są istotnym elementem ochrony życia, a ich brak lub uszkodzenie może stanowić poważne zagrożenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA