Witam.
Mam Chiefteca HPC-360-202 i nie mogę rozgryźć jego producenta.
Był przepalony bezpiecznik.
Wymieniłem ten bezpiecznik i wszystko ok. Aha.
Dodam jeszcze ze wiatraczek w nim był zasilany napięciem 5V i bardzo wolno chodził.
Więc podłączyłem wiatrak w miejscu gdzie wychodzą kable na zewnątrz z napięciem 12V
Wcześnij, jak przed chwilą wspomniałem był podłączony do 5V. Zastanawia mnie dlaczego ten wiatrak chodził na 5V bo wygląda ze podlączenie do płyty przewodu z wiatraka było oryginalne, ale wiatrak mi za bardzo nie wygląda na oryginalny od Chefteca.
Mój procesor w kompie zasilany jest z lini 5V i wynik miernikiem wskazuje linie 12V= 12,48V, a w stresie 12,61V.
Czy mogło się coś stać z jego zabezpieczeniami lub czyms innym?
I kto jest jego producentem?
Pozdrawiam.
Oto foto:

tu widać wyjście 5V do wiatraka. i dlaczego to 5V:
Mam Chiefteca HPC-360-202 i nie mogę rozgryźć jego producenta.
Był przepalony bezpiecznik.
Wymieniłem ten bezpiecznik i wszystko ok. Aha.
Dodam jeszcze ze wiatraczek w nim był zasilany napięciem 5V i bardzo wolno chodził.
Więc podłączyłem wiatrak w miejscu gdzie wychodzą kable na zewnątrz z napięciem 12V
Wcześnij, jak przed chwilą wspomniałem był podłączony do 5V. Zastanawia mnie dlaczego ten wiatrak chodził na 5V bo wygląda ze podlączenie do płyty przewodu z wiatraka było oryginalne, ale wiatrak mi za bardzo nie wygląda na oryginalny od Chefteca.
Mój procesor w kompie zasilany jest z lini 5V i wynik miernikiem wskazuje linie 12V= 12,48V, a w stresie 12,61V.
Czy mogło się coś stać z jego zabezpieczeniami lub czyms innym?
I kto jest jego producentem?
Pozdrawiam.
Oto foto:
tu widać wyjście 5V do wiatraka. i dlaczego to 5V:
Moderowany przez TONI_2003:Kliknij aby powiększyć!
Proszę zachować umiar podczas umieszczania fotek .
Post był raportowany!