logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Immergas Nike Pilota. Ciśnienie spadło do zera, piec nie grzeje wody.

owca23 17 Paź 2006 16:29 5061 4
REKLAMA
  • #1 3125883
    owca23
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam
    Posiadam piecyk firmy Immergas Nike Pilota. Jakis miesiac temu miał przegląd i pan serwisant wymienil uszczeli i co tam trzeba było. Zapłacilam 300 zł. Teraz mam mały problem. Odpowietrzaliśmy grzejniki no i na piecu jest taki zegar z cisnieniem i to cisnienie spadlo prawie do zera. Niestety nieznam sie wogole na tym a piec przestal grzac wode. Leci zimna. Wiem tylko ze to cisnienie powinno byc na jedynce ale niewiem jak to zrobic żeby ciśnienie wróciło do normy. Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3130981
    pawdaw
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Należy oczywiście dopuścić wody do instalacji, zawór występuje albo w piecu albo jest gdzieś wpięty w instalację jeśli rozsądny instalator go zainstalował, zresztą na pewno musiał bo jak by inaczej napełnił układ. Po napełnieniu instalacji należy jeszcze raz odpowietrzyć układ dlatego zalecam nabić trochę więcej ciśnienia.
  • REKLAMA
  • #3 3131605
    owca23
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Bardzo dziekuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #4 4313398
    demo85
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam! poszukuje instrukcji montażu Nike Pilota. Konkretnie informacji, "która rurka do czego słuzy";) Byłbym wdzięczny za podrzucenie linku lub przesłanie foty schematu na maila:demo85@o2.pl. Z góry dziękuję za pomoc.
  • #5 4689825
    bartosz tomiak
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Posiadam kocioł Immergas Nike Pilota od 1995 roku. Oprócz corocznych problemów i wydatków związanych z nieszczelnością (wyciekiem wody) z zaworu trójdzielnego - ostatnio pojawił się wyciek z pompy. Czy grozi mi wymiana całej pompy i wydatek około 500 zł - czy jest możliwość naprawy celem wyeliminowania nieszczelności i głośnej pracy? Proszę o radę.
REKLAMA