logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podzielić łącze radiowe w lokalu bez włączania komputera?

Olgierd 18 Paź 2006 13:21 1398 5
REKLAMA
  • #1 3128617
    Olgierd
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam,
    ISP dostarcza internet droga radiowa ( karta w komputerze ), jakiego uzyc sprzetu aby podzielic to lacze w lokalu rowniez radiowo ?

jest:
    ISP---WIFI---lokal---komp01---WIFI---komp02

chcialbym miec:
    ISP---WIFI---lokal---komp01 i 02 jednoczesnie.

chce uniknac koniecznosci wlaczania komputera01 aby komp02 mial internet.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3129458
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Dada się od tego np.
    - BlackBox BB54G
    - Asmax BR-604G

Poszukaj na elektrodzie - będzie więcej routerów potrafiących pracować z AP jak client i port WAN, oraz jednocześnie jako AP.
  • REKLAMA
  • #3 3129593
    delfin7777
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    czyli potrzebujesz AP potrafiące pracować w trybie repeater'a i zwykłego AP jednocześnie (często takie urządzenia posiadają dwa gniazda wlan)

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3130523
    Bulik
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Ja zastosowałem do odbioru Ovislinka z oprogramowaniem Pro. Ma dwa wyjścia do kompów. Jedno podłączone jest do kompa a drugie do Acces Pointa. Jak chcesz mieć większy zasięg to w AP zmień antenkę na mocniejszą zakupioną np. na Allegr... W pozostałych klientach zastosuj karty radiowe i wszystko śmiga jak ta lala. Nie zapomnij o stworzeniu Acces Listy żeby się zabezpieczyć przed nieproszonymi gośćmi w sieci.

Pozdro
  • REKLAMA
  • #5 3131935
    Olgierd
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam,
    A czy jest AP do ktorego moge podpiac antene zewnetrzna i jednoczenie antena wewnetrzna udostepnic sygnal w lokalu, zalezy mi na tym aby bylo to jedno urzadzenie.

Dziekuje za podpowiedz
    Olgierd
  • #6 3134749
    Bulik
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Musisz mieć ruter który podzieli ci sygnał. Z tego co wiem to AP jest to punkt dostępu a nie ruter więc wątpię. Mam radiówkę i układ co go wcześniej opisałem zaproponował mi mój admin i jestem zadowolony z pracy tych urządzeń po minmo że są dwa osobne. Ovislinka powiesiłem bardzo blisko anteny dzięki czemu zyskałem na sygnale a AP jest w domu i wszystko ładnie pracuje.
    Pozdro.
REKLAMA