logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta pamięci MMC. Nie da się wejść na kartę. Nokia 6600.

JIN5 19 Paź 2006 18:11 2546 8
REKLAMA
  • #1 3132786
    JIN5
    Poziom 11  
    Mam pewien problem z karta pamieci Kingston 512 MMC do telefonu nokia 6600.Mianowicie wczoraj odebralem karte wsadzilem do telefonu i dziala poprzerzucalem pliczki itd dzis rano wchodze przez explorer na karte i nie da sie juz wejsc "ponow probe ,albo stracisz dane " oto komunikat ktory mi sie pokazuje.Probowalem formatowac ja poprzez telefon nic.

Co isie z nia moglo stac? macie jakies porady?

Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3133994
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    jezeli chcesz odczytac dane z karty ,uzyj czytnika .sformatuj ją z poziomu czytnika , włoz do telefonu zrob format z pozycji telefonu , niech tel poutważa sobie foldery i powinno być ok
  • REKLAMA
  • #3 3136627
    JIN5
    Poziom 11  
    Mam czytnik i nie moge zformatowac karty bo pisze ze system windows nie moze dokonczyc formatowania.I co teraz? ale dane sa na karcie

Nawet mp3 z tej karty nie idzie usunac
  • REKLAMA
  • #4 3136757
    szymon_guma
    Poziom 11  
    spróbuj wsadzić tą karte do innego telefonu z czytnikiem kart i zobacz co się bedzię działo. spróbuj ją sformatowaj w tym innym telefonie a jak to tez nic nie da to znaczy że z kartą coś nie tak.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3137386
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    uzyj klipa do naprawy kart mmc ;)
  • #6 3140734
    JIN5
    Poziom 11  
    A jak sie nazywa to narzedzie?
  • #7 3142204
    TMK_M
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Jak masz mozliwosc to sformatuj w jakims aparacie cyfrowym bo niketore cyfrowki sobie z tym niezle radza.
  • #8 3143538
    JIN5
    Poziom 11  
    dobra zoabcze bo przez czytnik nidyrydy

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy karty pamięci MMC Kingston 512 MB używanej w telefonie Nokia 6600, która przestała być dostępna przez eksplorator plików, wyświetlając komunikat o konieczności ponownej próby lub ryzyku utraty danych. Próby formatowania karty przez telefon oraz system Windows zakończyły się niepowodzeniem, a usuwanie plików, w tym mp3, jest niemożliwe. Zalecane rozwiązania obejmują użycie czytnika kart do odczytu danych oraz formatowania, formatowanie karty w innym telefonie lub aparacie cyfrowym, a także zastosowanie specjalnego narzędzia do naprawy kart MMC, tzw. "klipa". W przypadku braku skuteczności tych metod istnieje prawdopodobieństwo uszkodzenia sprzętowego karty. Link do narzędzia "klipa" został udostępniony jako pomoc w naprawie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA