Może ktoś zna wartość rezstorów R6 i R8 w module MCV 129. Pralka juz była kiedyś naprawiana i z tego co mogę odczytać to R6 ma pierwszy pasek brązowy a R8 niebieski. rezystory były kiedyś wymieniane więc te wartosci mogą się różnić od oryginału. Na moje oko oba są podłączone do wejscia z tacho. Jest lekko przysmażona kostka od silnika więc powód uszkodzenia jest jasny. Moduł jest na TDA1085C i triaku BTB 15/600. Triak jest dobry scalak mam wiec w razie co wymienię. Może ktoś ma schemat takiego modułu i może zerknąć?
Jeszcze jeden temat: Właścicielka twierdzi że wymienia niewiadomo który już pasek od tej pralki. Podobno paski rozwarstwiają się i pękają. Jest to taki wąski pasek z trzema ząbkami. Teraz jest założony jakiś żółty coś jakby z silikonu. Nigdzie nie widzę żadnych zadziorów które by mogły to powodować. Co może być przyczyną?
Jeszcze jeden temat: Właścicielka twierdzi że wymienia niewiadomo który już pasek od tej pralki. Podobno paski rozwarstwiają się i pękają. Jest to taki wąski pasek z trzema ząbkami. Teraz jest założony jakiś żółty coś jakby z silikonu. Nigdzie nie widzę żadnych zadziorów które by mogły to powodować. Co może być przyczyną?