logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Linksys WRT54GS Wysyła, dobiera pakiety internetu nie ma.

adek22 21 Paź 2006 11:19 1862 5
REKLAMA
  • #1 3137933
    adek22
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Witam wszystkich. Problem dotyczy urządzenia j/w internet działa na modemie natomiast na (Router) nie, ani na kablu ani radiowo. Resetowałem go i nic, mogę wejść w jego ustawienia czyli jakieś połączenie z nim mam. tylko co sie stało ze nie mam neta. Zmiana firmware nie wchodzi w grę ponieważ mam go jeszcze na gwarancji. Jak sprawdzić co jest tego przyczyną i jak opisać usterka. Czekam na odpowiedzi. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3139836
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Problemem najprawdopodobniej jest błędna konfiguracja.

Podaj ustawienia portu WAN routera i wynik polecenia
    ipconfig /all
    z komputera.
  • REKLAMA
  • #3 3140076
    adek22
    Poziom 17  
    Podejrzewam ze nie ustawienia są tego przyczyną, nie zastanawiając sie ani chwili oddałem na gwarancje i dostałem nowego, najpierw sprawdziłem u mnie w domu na PC i laptopie, nie działa. Później zaszłem do kolegi i u niego wszystko w porządku, czyli wina leży po stronie modemu. Tylko czemu jak sie połączę tylko przez modem to mam internet a jak podłączę Routera to nie mam. (ale komputery w sieci sie widza pakiety odbiera i wysyła, ping brak)
  • REKLAMA
  • #4 3217874
    adek22
    Poziom 17  
    Odnosnie starego tematu (sprawdzania u kolegi, to bylem tam ze swoim laptopem) dzis dostalem od znajomego nowy modem, który byl uzywany lekko ponad 30 dni i jest sprawny. dalej jest to samo. poradzcie cos bo dostaje juz załamki.
    Załączniki:
    • Linksys WRT54GS Wysyła, dobiera pakiety internetu nie ma. z routwrem na innymmodemie.JPG (70.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Linksys WRT54GS Wysyła, dobiera pakiety internetu nie ma. na samym nowym modemie.JPG (66.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Linksys WRT54GS Wysyła, dobiera pakiety internetu nie ma. IPconfig all router.JPG (71.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 3219737
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Tutaj wygląda wszystko poprawnie - podaj co ustawiłeś na routerze (np. zrzuty ekranu).
    Sprawdź bez routera jaki masz TTL - np. ping www.wp.pl
  • #6 3257129
    adek22
    Poziom 17  
    mbo Witaj. Dzis miałem chilke czasu i podłączyłem wszystko jeszcze raz. i o dziwo wszystko zaczeło działac. Nie wiem co było tego przyczyna (podejzewam ze cos leżało po stronie mojego dostawcy). Jesli masz jakies pytania. mam podac jakies ustawienia, można było by teraz zobaczyc , jak jest a jak było. I czemu nie działało. Pozdrawiam i dzieki za zaintsresowanie i pomoc.
REKLAMA