logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw ZL2ARM - problem z komunikacją przez RS232, błąd odczytu pamięci flash

>Qba< 21 Paź 2006 12:56 1420 2
REKLAMA
  • #1 3138161
    >Qba<
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam

Niedawno stałem się posiadaczem (myślałem że szczęścliwym ;) ) zestawu ZL2ARM. Przyciagnela mnie możliwośc programowania ARMów Philipsa przez COM'a.
    Pierwsza próba z aplikacją Philipsa LPC2000 - odczyt ID procesora - błąd. Za 3 razem udało się, nie na długo. Druga próba - zrzut z pamieci flash uC- odczytuje kawałek pamięci i znowu "Cannot communicate with test board". Juz prawie tydzien nad tym siedze i nie udąło mi się odczytać cąłej pamięci (proggram przerywa w losowych miejscach). Jeśli ktoś ma jakieś pomysły piszcie. (Testy robione na dwóch komputerach z konwerterem USB-RS232 i bezpośrednio).
    Wydaje się że nie jest to wina samego ARM'a.

Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #2 3146519
    szczepikrybnik
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam, dziwny problem trochę czasu bawiłem się z LPC2132 i nie miałem aż takich problemów. Jednak zauważyłem, że aplikacja Philipsa jest troszkę niedopracowana i jak coś "obciąża" komputer to wydłuża się czas odczytu/programowania, próbowałeś zmieniać czas time out-u ? Używam wersji 2.2.1. Pozdrawiam
  • #3 3146625
    >Qba<
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam

Timeoutem bawilem sie. Obecnie zestaw powędrował do producenta. Trzeba wykluczyć winę procesora/zestawu. Jak bede wiedzial cos wiecej napisze.

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz !
REKLAMA