witam posiadam eksportowa wersje wzmacniacza pw7010 (continental edison pa9006). Ogolnie nie narzekam ale chcialbym go podrasowac troszeczke mialem wczesniej ws 442 i podobalo mi sie jej brzmienie i moc. Dopadlem pewien artykul o modyfikacjach pw7011 ponoc nie rozni sie od 7010 ale mam pare pytan co do tych modyfikacji.
1. jakie tranzystory w koncowce beda lepsze bd911/912 czy 2n6488/91?
2. w ponizszym artykule podane sa diody jakie nalezy wstawic w miejsce starych czy moge poprostu wstawic tam zwykly mostek prostowniczy 10A ?
3. czy kondensatory w zasilaczu moga miec 10000µF ?
4.co zmienic w przedwzacniaczu zeby podchodzil brzmieniem pod wspomniana wyzej wske? chodzi mi tez o kontur
zapomnialbym dodac trafo w tym wzmaku to oryginalne ts120/9 wiec zapas jakis jest, jestem w sumie poczatkujacym wiec prosze o dokladne opisy co do pradu spoczynkowego i ogolnie odpalenia wzmakola na nowej koncowce bo nie chce go usmazyc. z gory dzieki
1. jakie tranzystory w koncowce beda lepsze bd911/912 czy 2n6488/91?
2. w ponizszym artykule podane sa diody jakie nalezy wstawic w miejsce starych czy moge poprostu wstawic tam zwykly mostek prostowniczy 10A ?
3. czy kondensatory w zasilaczu moga miec 10000µF ?
4.co zmienic w przedwzacniaczu zeby podchodzil brzmieniem pod wspomniana wyzej wske? chodzi mi tez o kontur
zapomnialbym dodac trafo w tym wzmaku to oryginalne ts120/9 wiec zapas jakis jest, jestem w sumie poczatkujacym wiec prosze o dokladne opisy co do pradu spoczynkowego i ogolnie odpalenia wzmakola na nowej koncowce bo nie chce go usmazyc. z gory dzieki