Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault megane.problem z odpaleniem silnika

robkro 22 Oct 2006 20:17 7103 21
  • #1
    robkro
    Level 2  
    witam. mam dosyc spory problem z silnikiem
    renault megane '99 1.6l.
    auto odpala tylko po wcisnieciu pedalu gazu, lecz zaraz gasnie.
    podczas jazdy auto zachowuje sie jakby zostal odciety zaplon, tzn
    silnik pracuje,nagle gasnie po chwili znow zaczyna pracowac.
    bylem u elektryka ale nie moze nic znalezc.moze ktos spotkal sie z czyms podobnym? a i czasami mruga wyswietlacz licznika km.a silnik na wolnych obrotach jesli nie zgasnie, to delikatnie faluje.
  • #2
    Qbuś
    Level 38  
    Może być przebicie do masy jakiegoś przewodu (przetarta izolacja)lub luźna kostka połączeniowa,Ale mogę się mylić,takie usterki są bardzo trudne do zdiagnozowania szczególnie przez internet :cry:
  • #3
    rod66
    Level 11  
    nie ma różnicy czy jedziesz po prostej drodze czy pod górkę ??
  • #4
    momik12
    Level 31  
    zobacz czujnik położenia wału
    i z tym paliwem dobrze kolega pisze
  • #5
    rod66
    Level 11  
    ja bym sprawdził filtr paliwa może masz tam wodę lub syf
  • #6
    ecsb
    Level 17  
    Sprawdź, czujnik MAP jest na grodzi i przewód podciśnienia, silnik krokowy, czujnik temperatury i powinno chodzić, najlepiej podstaw z drugiego auta
  • #7
    GALILEO
    Level 18  
    a ja niejeździł bym do żadnych czarodzieji i odżałował te 40 zł i podłączył pod kompa na aso i jak tam nic niewyjdzie to napisz bedziemy szukać ale ja stawiał bym na zasilanie - alternator albo brak połączenia gdzieś na kostkach
  • #8
    radek55
    Level 13  
    moze tez byc problem z imobilajzerem moze byc uszkodzony ja tak miałem w honda concerto ja wymieniłem imobilajzer to wszystko wróciło do normy.Ale wymiana była w aso a nie jakims lipnym warsztacie
  • #9
    skywalker1982
    Level 1  
    witam wszystkich niedawno kupilem reanult megane 1.6 coupe 98 przy przekrecaniu kluczyka w stacyjce paliwo wycieka z pod samochodu wydaje mi sie ze wycieka z filtra paliwa ? co mam zrobic z tym faktem???? dzieki
  • #10
    milejow
    Level 43  
    skywalker1982 wrote:
    witam wszystkich niedawno kupilem reanult megane 1.6 coupe 98 przy przekrecaniu kluczyka w stacyjce paliwo wycieka z pod samochodu wydaje mi sie ze wycieka z filtra paliwa ? co mam zrobic z tym faktem???? dzieki

    Uszczelnic
  • #11
    Jan19652
    Level 10  
    Podczas jazdy moja meganka straciła moc po dociśnięciu pedału do końca zaczęła dusić się i zgasła po dolaniu paliwa odpaliła bez problemu po włączeniu biegu nie miała siły ruszyć i zgasła w przeciwnym razie do biegu w tył obecnie nie chce odpalić w ogóle próbuje załapać ale bez rezultatu
    PROSZĘ O POMOC!!
  • #12
    GALILEO
    Level 18  
    ja bym postawił na pompe paliwa, iwymień filtr paliwa może jest zatkany
  • #13
    zawans
    Level 10  
    a niech mi ktoś powie gdzie się znajduje filtr paliwa bo dopiero kupiłem megankę i kurcze jeszcze nie wiem,dzięki

    Dodano po 6 [minuty]:

    zawans wrote:
    a niech mi ktoś powie gdzie się znajduje filtr paliwa bo dopiero kupiłem megankę i kurcze jeszcze nie wiem,dzięki
  • #14
    balonika3
    Level 37  
    Pod autem, przy baku, od przodu.
  • #15
    zawans
    Level 10  
    acha wiem pod bakiem taka puszka aluminiowa okrągła tak.
  • #17
    zawans
    Level 10  
    dzięki jak możesz powiedz mi jeszcze czemu wycieraczki mi nie działają.
  • #20
    balonika3
    Level 37  
    Mogło coś zaśniedzieć, trudno tak strzelać.
  • #22
    zawans
    Level 10  
    powie mi ktoś jeszcze jak ustawićramię mechanizmu od silniczka wycieraczek przednich bo były zastane rozebrałem chodzą ale nie wiem w jakiej pozycji ustawić to ramię kture się przykręca do silniczka