logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schneider Chasis TV17. Jest inna możliwość resetu?

imag 22 Paź 2006 22:18 1560 4
REKLAMA
  • #1 3143567
    imag
    Poziom 12  
    Witam!
    Mam taki problem. Podczas pracy TV się zawisił (przestał reagować na pilota). Po wyłączeniu i załączeniu z sieci rozjechała sie synchronizacja ( widoczne 1/4 obrazu w pionie kompletnie bez synchronizacji). Wydaje mi się że rozjechała sie pamięć.
    Nie mogę wejść do trybu serwisowego, tzn. mogę ale nic nie widzę :)
    Czy jest inna możliwość resetu niż wymiana pamięci na pustą?
  • REKLAMA
  • #2 3143599
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  
    Ocena: 429
    jak zawężył się obraz w pionie to musisz szukać usterki w układzie ramki -wysnięty kondek lub strzelił scalak ramki.Wejście w tryb serwisowy odbywa poprzez jednoczesne naciśnięcie i zwolnienie przycisków [Czerwony] i [Niebieski] na oryginalnym pilocie RC221, a następnie w czasie nie dłuższym niż 5 sek. jednoczesne naciśnięcie i zwolnienie przycisków [P-] i [V+] na klawiaturze lokalnej odbiornika .
  • REKLAMA
  • #3 3143722
    imag
    Poziom 12  
    dzięki za sugestię z ramką, ale moje przypuszczenia dalej są skierowane na pamięć (zapomniałem że "zapomniał" też listę kanałów). Do trybu serwisowego w "normalny" sposób potrafię się dostać tylko że przy braku synchronizacji nic nie widać. Stąd moje pytanie o inny sposób resetu. Jeśli nie da się inaczej, to prośba: może ktoś ma taki TV i jest w stanie mi podesłać krok po kroku opis jak na "ślepo" po wejściu w tryb serwisowy dostać się do opcji reset NVM (co naciskać po kolei na pilocie żeby ustawić reset i go zatwierdzić).
  • REKLAMA
  • #4 3143738
    !Krak
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    Jak się zawiesił i nie reagował na pilota to scalak od pionu raczej nic tu nie ma. Podstaw pamięć czystą, albo lepiej zaprogramowaną odpowiednim wsadem.
  • #5 3563018
    imag
    Poziom 12  
    Pomogło:
    wymiana TDA8177F (koniecznie oryginał)
    wymiana pamięci AT24W32
REKLAMA