logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 25PT5107/58 chas. L01.1E - TV nie włącza się, czarny ekran, napis zablokowany

towel 23 Paź 2006 15:21 2603 9
REKLAMA
  • #1 3145282
    towel
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam! Mam problem z w/w TV chas. L01.1E a mianowicie nie mogę go włączyć ani z pilota ani z klawiatury lokalnej. Po wielkich bojach i wciskaniu wszystkiego na pilocie włączy sie jest czarny ekran i napis zablokowany a po paru sekundach sie wyłącza. Czytałem o podobnych usterkach na forum ale do tego modelu nie znalazłem. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3145312
    towel
    Poziom 11  
    Wyświetla po polsku napis ZABLOKOWANY
  • REKLAMA
  • #4 3145355
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  
    Ocena: 429
    powinno pomóc wejście i wyjście z trybu serwisowego ,zrób tak:na standardowym pilocie kolejno naciskaj przyciski 0,6,2,5,9,6 i następnie przycisk "MENU" ,następnie wyjdż z trybu serwisowego przyciskiem "standby"
  • REKLAMA
  • #5 3145361
    towel
    Poziom 11  
    Próbowałem ale nic to nie daje. A jest jakaś inna opcja wejścia w tryb serwisowy?
  • REKLAMA
  • #7 3146260
    A_k
    Poziom 15  
    Ocena: 33
    prawdopodobnie jest w trybie blokady rodzicielskiej można to usunąć zgodnie z instrukcją przy pomocy wejścia w menu użytkownika.Miałem to w Philipsie tylko inny model.
  • #8 3146514
    wąż
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    powinien dać się włączyć z pilota.
    może być coś z prockiem albo z pamięcią.
  • #9 3146668
    towel
    Poziom 11  
    Przy eepromie nie ma kołków żeby zrobić zworke. nie mogę go włączyć ale jak sie juz uda to i tak nic nie działa ani z pilota ani z klawiatury lokalnej i wyłącza sie po ok 10 sek. Pilot na 100% ok

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telewizora Philips 25PT5107/58 (chas. L01.1E), który nie włącza się poprawnie – po włączeniu pojawia się czarny ekran z napisem "ZABLOKOWANY", a następnie urządzenie wyłącza się po około 10 sekundach. Próby włączenia z pilota i klawiatury lokalnej są nieskuteczne, pilot jest sprawny. Sugerowano wejście i wyjście z trybu serwisowego za pomocą kodu 0,6,2,5,9,6 + MENU, jednak nie przyniosło to efektu. Inna metoda polega na zwarciu kołków SDM przy EEPROMie podczas włączania, ale w tym modelu brak takich kołków. Możliwe, że telewizor jest zablokowany przez blokadę rodzicielską, którą można usunąć w menu użytkownika, jednak dostęp do menu jest niemożliwy. Wskazano również możliwość uszkodzenia procesora lub pamięci. Zaproponowano także wejście w tryb SAM (kod 0,6,2,5,9,6 + OSD) w celu odczytania kodów błędów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA