logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SB Live - jak wyeliminować buczenie subwoofera?

radziejsz 23 Paź 2006 17:24 975 4
REKLAMA
  • #1 3145630
    radziejsz
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    witrm podłaczyłem do swojej karty subwoofer i zauwazyłem ze niby on cos gra jednak strasznie buczy , czy to wina oprogramowania ?? sub normalnie podłaczpny do cxzego innego nie buczy , prosze o szybka pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3145674
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Komputer masz uzerowany,podłączony do gniazdka z bolcem ?
  • REKLAMA
  • #3 3145679
    radziejsz
    Poziom 16  
    teoretycznie gniazdo z bolcxem jest ale czy w scianie mam uziemienie nie jestem pewien , ale to na stereo tzn na innych kanałch by chyba tez buczało czy sie myle ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3146171
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Komputer powinien być zdecydowanie uziemniony lub zerowany (są to dwie różne rzeczy, ale głównie chodzi o to aby był podłączony do gniazdka z bolcem), buczenie na subbuferze to objaw zakłóceń z np. sieci energetycznej na poziomie niskich częstotliwości, proponuję podłączyć dodatkowo komputer przez listwę przeciwzakłóceniową podobną w działaniu do tej na przykład: http://allegro.pl/item134384528_najlepszy_filtr_sieciowy_zobacz.html , choć zastanawia mnie w jakich sytuacjach bas podłączony do innych urządzeń nie buczy? może jakaś wtyczka nie łączy, lub urwany lut z masą na gnieździe jack w karcie dźwiękowej.
  • #5 3154213
    radziejsz
    Poziom 16  
    aj zapomniałem napisac problem juz jest rozzwiazany , komputer jest podłaczone przez listwe , była to wina kabla jednak , a ja nie potrzebnie narobiłem szumu ;) , ale dzieki za pomoc , pozdro
REKLAMA