Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

samsung DSB-S305G polsat problem

waljo 23 Oct 2006 20:31 4487 6
    waljo
    Level 21  
    Co prawda znalazłem jeden temat ale nie rozwiązało to problemu. Polega on na tym, że na tym tunerze jest tylko około 180 wszystkich znalezionych kanałów, a myślę, że powinno ich być więcej. Co zrobić aby znaleźć wszystkie?. Próbowałem w ustawieniach transponderów "wszystkie " ale znalazł tylko 11.
    Czy może ktos z kolegów wie jak to zrobić?, tak krok po kroku.
    Dzięki
  • Helpful post
    MieteX 2005
    Level 15  
    waljo wrote:
    Co prawda znalazłem jeden temat ale nie rozwiązało to problemu. Polega on na tym, że na tym tunerze jest tylko około 180 wszystkich znalezionych kanałów, a myślę, że powinno ich być więcej. Co zrobić aby znaleźć wszystkie?. Próbowałem w ustawieniach transponderów "wszystkie " ale znalazł tylko 11.
    Czy może ktos z kolegów wie jak to zrobić?, tak krok po kroku.
    Dzięki

Rozchodzi się o to że Polsat Cyfrowy ładuje swoją listę ulubionych jako pierwszą i aktualizuje tylko tę listę, poprostu sprubuj zmienic listę ulubionych z Cyfrowego Polsatu na listę wszystkie kanały i dopiero wtedy zobaczysz że masz wszystkie kanały.
    waljo
    Level 21  
    Ale na tej liście wszystkich kanałów jest tylko około 170 i nie mogę znaleźć więcej.
    W tym artykule który znalazłem pisało coś o "TR" a później "wszystkie", ale nie wiem czy zmiana tego TR nie poprzestawia całego tunera.
    Ten parametr TR jest od 1 do 95 - co to jest?
  • Helpful post
    konradzki
    Level 14  
    nie pamietam dokladnie menu samsunga ale musisz wyszukac kanaly niekodowane , w ktoryms oknie gdzie masz nazwy satelitow przy hotbirdzie ustawiasz na niekodowane i robisz wyszukiwanie dopiero po tym na liscie wszystkie kanaly bedziesz mial wiecej kanalow, jak bys mial dalej problem to zadzwon do mnie 044 647 16 80 w godz 10-18 jak bedziesz przy dekoderze,
    nie mam akurat takiego zeby sprawdzic jak to dokladnie jest
    powodzenia
    waljo
    Level 21  
    Po kilku próbach wygląda to tak, trzeba ustawić manu - skanowanie transponderów - wybrać satelitę potem użyć odpowiedniego transpondera i przejść niżej na tryb przeszukiwania - wszystkie.
    Po tych czynnościach tuner znajduje wszystkie kanały radiowe i telewizyjne z ustawionego przez nas satelity i transpondera. Analogicznie postepujemy przy innych satelitach. Trochę pracochłonne ale w ten sposób wyszukałem około 1500 kanałów. Wszystkie kanały są instalowane w głównej liście potem z niej przenosimy do ulubionych.
    Dzięki wszystkim za pomoc i podpowiedzi.
    Zamykam temat.
    jarsmok
    Level 1  
    Witam
    Nie wiem jak u Was ale ja zauważyłem problem z własną listą ulubionych. Otóż programy które wyszukiwałem po TR na liście wszystkich programów działają gdy przerzucę je do swojej listy ciemność i komunikat "Szukam sygnału-brak sygnału"
    adamskiteam
    Level 11  
    Szkoda ze nie ma odpowiedniego oprogramowania zeby wgrac liste po rs32.
    Moze ktos o czyms takim slyszal.
    Pozdrawiam