logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwiększyć liczbę kanałów na tunerze Samsung DSB-S305G Polsat?

waljo 23 Paź 2006 20:31 4595 6
REKLAMA
  • #1 3146362
    waljo
    Poziom 21  
    Ocena: 189
    Co prawda znalazłem jeden temat ale nie rozwiązało to problemu. Polega on na tym, że na tym tunerze jest tylko około 180 wszystkich znalezionych kanałów, a myślę, że powinno ich być więcej. Co zrobić aby znaleźć wszystkie?. Próbowałem w ustawieniach transponderów "wszystkie " ale znalazł tylko 11.
    Czy może ktos z kolegów wie jak to zrobić?, tak krok po kroku.
    Dzięki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3147261
    MieteX 2005
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    waljo napisał:
    Co prawda znalazłem jeden temat ale nie rozwiązało to problemu. Polega on na tym, że na tym tunerze jest tylko około 180 wszystkich znalezionych kanałów, a myślę, że powinno ich być więcej. Co zrobić aby znaleźć wszystkie?. Próbowałem w ustawieniach transponderów "wszystkie " ale znalazł tylko 11.
    Czy może ktos z kolegów wie jak to zrobić?, tak krok po kroku.
    Dzięki

Rozchodzi się o to że Polsat Cyfrowy ładuje swoją listę ulubionych jako pierwszą i aktualizuje tylko tę listę, poprostu sprubuj zmienic listę ulubionych z Cyfrowego Polsatu na listę wszystkie kanały i dopiero wtedy zobaczysz że masz wszystkie kanały.
  • REKLAMA
  • #3 3149271
    waljo
    Poziom 21  
    Ale na tej liście wszystkich kanałów jest tylko około 170 i nie mogę znaleźć więcej.
    W tym artykule który znalazłem pisało coś o "TR" a później "wszystkie", ale nie wiem czy zmiana tego TR nie poprzestawia całego tunera.
    Ten parametr TR jest od 1 do 95 - co to jest?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3151371
    konradzki
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    nie pamietam dokladnie menu samsunga ale musisz wyszukac kanaly niekodowane , w ktoryms oknie gdzie masz nazwy satelitow przy hotbirdzie ustawiasz na niekodowane i robisz wyszukiwanie dopiero po tym na liscie wszystkie kanaly bedziesz mial wiecej kanalow, jak bys mial dalej problem to zadzwon do mnie 044 647 16 80 w godz 10-18 jak bedziesz przy dekoderze,
    nie mam akurat takiego zeby sprawdzic jak to dokladnie jest
    powodzenia
  • #5 3152478
    waljo
    Poziom 21  
    Po kilku próbach wygląda to tak, trzeba ustawić manu - skanowanie transponderów - wybrać satelitę potem użyć odpowiedniego transpondera i przejść niżej na tryb przeszukiwania - wszystkie.
    Po tych czynnościach tuner znajduje wszystkie kanały radiowe i telewizyjne z ustawionego przez nas satelity i transpondera. Analogicznie postepujemy przy innych satelitach. Trochę pracochłonne ale w ten sposób wyszukałem około 1500 kanałów. Wszystkie kanały są instalowane w głównej liście potem z niej przenosimy do ulubionych.
    Dzięki wszystkim za pomoc i podpowiedzi.
    Zamykam temat.
  • REKLAMA
  • #6 3816374
    jarsmok
    Poziom 1  
    Witam
    Nie wiem jak u Was ale ja zauważyłem problem z własną listą ulubionych. Otóż programy które wyszukiwałem po TR na liście wszystkich programów działają gdy przerzucę je do swojej listy ciemność i komunikat "Szukam sygnału-brak sygnału"
  • #7 4629394
    adamskiteam
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Szkoda ze nie ma odpowiedniego oprogramowania zeby wgrac liste po rs32.
    Moze ktos o czyms takim slyszal.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Na tunerze Samsung DSB-S305G Polsat liczba znalezionych kanałów jest ograniczona do około 180, co wynika z domyślnego ładowania listy ulubionych Polsat Cyfrowy. Aby uzyskać dostęp do wszystkich kanałów, należy zmienić listę ulubionych na "wszystkie kanały". Dodatkowo, aby zwiększyć liczbę znalezionych kanałów, konieczne jest ręczne skanowanie transponderów satelitarnych, wybierając tryb wyszukiwania "wszystkie" oraz ustawiając wyszukiwanie na kanały niekodowane. Proces ten wymaga wybrania odpowiedniego satelity i transpondera, a następnie powtórzenia czynności dla kolejnych transponderów, co pozwala na znalezienie nawet około 1500 kanałów. Znalezione kanały są instalowane na głównej liście, z której można je przenosić do listy ulubionych. Problemem pozostaje jednak stabilność listy ulubionych, gdyż przeniesione kanały mogą wyświetlać komunikat "Szukam sygnału - brak sygnału". W dyskusji pojawiła się także uwaga o braku oprogramowania umożliwiającego wgrywanie list kanałów przez port RS232.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA