logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego przeglądarki IE i Firefox zamykają się na Windows XP SP2?

djbodzio 24 Paź 2006 00:20 3209 6
REKLAMA
  • #1 3147313
    djbodzio
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    hmmm problem jest dziwny i bardzo dokuczliwy a wiec w czasie przeglądania stron wyłącza sie przeglądarka tak jakbym nacisną na czerwony krzyżyk w górnym prawym rogu myślałem ze system zrobiłem na nowo XP z SP2 i dalej to samo kumpel ma neostrade modem na USB ale teraz wzioł lifeboxa i tam jest opcja po rj45 może to jest rozwiązanie?może ktoś miał taki problem?
  • REKLAMA
  • #2 3147626
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    wirusy i inne robactwo -- na 1000 %

sciągnij sobie jakiegoś antywira ... chociażby www.freeav.com oraz jakiegos firewalla np. zonealarm www.zonelabs.com no i oczywiście hijackthis www.hijackthis.de przeskanuj w trybie awaryjnym i zainstaluj firewalla - powinno pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 3149224
    djbodzio
    Poziom 15  
    hmmmm wiruski raczej nie bo system nowy zaraz po zainstalowaniu wywala przegladarki a mam Kasperskiego zainstalowanego i nic mi nie wykryl czy moze miec cos plyta gł uszkodzone sprawdze jeszcze to co piszesz bo juz nie mam pojecia dziwny przypadek i to tylko na tym kompie
  • REKLAMA
  • #4 3149248
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 155
    a próbowałeś z przeglądarką Opera?
  • REKLAMA
  • #5 3149286
    djbodzio
    Poziom 15  
    nawet o takiej nie szlyszalem ale dziwne bo jak ma chodzic to i na byle czym pójdzie cos jes nie tak musze tego komp zabrac do domu i posiedziec i potestowac troche
  • #6 3150531
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    djbodzio napisał:
    nawet o takiej nie szlyszalem ale dziwne bo jak ma chodzic to i na byle czym pójdzie cos jes nie tak musze tego komputer zabrac do domu i posiedziec i potestowac troche

Jak ty o OPERZE nie slyszales.... to skąd taka Twoja pewność ze nie masz jakiegoś świństwa.....

Kolego napisales post-a po to aby Ci pomoc.. wiec zrob to co ci napisalem.. a nie tumacz mi sie ze masz kasperskiego czy jeszcze tysiąć innych magicznych antywirów.....

Kto ci dał gwarancje ze Kasperski nie przepuscił czegos ??
  • #7 3185308
    djbodzio
    Poziom 15  
    no i problem rozwiazany robilismy nowe systemy na dyskach malych win 2000 oraz xp win 98 sprawdzalismy pamiec i w koncu zmienilismy plyte gł z procesorem AMD 700 na jakas inna z inelem celeronem podpielismy dysk itd i uuuuuffff stronki ktore wyl przegladarke wchodza pieknie i wszystko jest ok wiec problem siedzial w plycie gł to tyle dzieki wszystkim za sugestie i temat uwazam za zamkniety

Podsumowanie tematu

✨ Na komputerze z systemem Windows XP SP2 przeglądarki Internet Explorer i Firefox zamykały się samoistnie podczas przeglądania stron internetowych. Początkowo podejrzewano infekcję wirusową, jednak po reinstalacji systemu i użyciu programu antywirusowego Kaspersky problem nadal występował. Sugerowano również sprawdzenie działania innych przeglądarek, np. Opery. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez wymianę płyty głównej i procesora – z AMD 700 na płytę z procesorem Intel Celeron. Po tej zmianie przeglądarki działały poprawnie, co wskazuje, że przyczyną awarii była uszkodzona płyta główna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA