logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przeglądarki zamykają się na Windows XP/Vista - możliwa wina karty sieciowej?

Mercus 01 Mar 2009 11:16 3572 5
REKLAMA
  • #1 6220468
    Mercus
    Poziom 11  
    Witam.Moze troche odswierze temat zeby niezakladac nowego.Otoz mam taki problem .Obojet nie jaki system czy vista czy Xp ,obojetnie jaka przegladarka ,mozila.IE ,oper czya nawet safari.Zamyka mie sie przegladarka i wyskakuje okno ze musze zrestartowac przegladarke od nowa .I tak sie dzieje moze ze kilakdziesiat rary do dnia.Juz myslalem ze jakis syf zlapalem ale po formacie kompa to samo.Czy moze to byc wina np karty sieciowej ?.Pozdraiwam

PS.Antyvirus czy wlaczony czy nie to samo

Dodano po 19 [minuty]:

Chialem wyedytowac powyzszy post ,ale nieznalazlem opcji edit .Wkelej obrazek z okna jakie mi wyskakuje

Zdjęcia dodajemy za pomocą przycisku "Dodaj obrazek".
    Proszę pamiętać i stosować. Tym samym proszę poprawnie wkleić zdjęcie.
    Post wydzieliłem jako osobny temat, na przyszłość proszę zakładać nowe tematy a nie "podpinać się" pod tematy z 2005r.
    mat_ed

Dodano po 22 [minuty]:

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6221546
    Mercus
    Poziom 11  
    Bardzo prosze

• REKLAMA
  • #4 6222459
    Damian_
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Szukałbym raczej jakichś wirusów w systemie, bo to troszkę dziwne że po formacie tez masz takie jaja z przeglądarką. Być może wirusy masz na jakiejś płycie lub pendrivie, który podłączasz do kompa po zainstalowaniu systemu na nowo lub ewentualnie na dysku D:\ - to jest jedna z możliwości. Czy sprawdzałeś jak przeglądarka działa zaraz po zainstalowaniu systemu na nowo, przed antywirusem i innymi programami które później instalujesz? Jaki masz program antywirusowy?
    Czy skanowałeś kompa jakimś Spyware-em, polecam Pc Tool Spyware Doctor - sprawdź kompa.
    Czy były jakieś zmiany robione w Biosie, od kiedy, od jakich okoliczności dzieje się to z przegladarką?
    Napisz coś więcej, bo nie za bardzo wiem jak ci pomóc, może troche więcej szczegółów naprowadzi nas na problem

Dodano po 22 [minuty]:

Napisz jeszcze czy przeglądarka zamyka się na jakiejś konkretnej stronie czy jest to zupełnie przypadkowe zamkniecie. Może znaczenie ma Flash player lub java. Cokolwiek instalujesz po uruchomieniu systemu sprawdź czy jest nowsza wersja i zainstaluj nowszą wersje
  • REKLAMA
  • #5 6224993
    Mercus
    Poziom 11  
    A wiec pokolei.Odkupilem tego peceta od kumpla.Troche go podrasowalem tzn dodalem jedne hhd wiecej,zmienilem pamieci na wieksze po bylo tylko 1 GB .Zrobilem test pamieci programem memtest i wsio jest ok.Wymienilem grafe na lepsza i tu tez niema problemow.Niewiem co w biosie ,moze trzeba bylo by sprawdzic czy tam niema jakiegos syfu ?.Ale niewiem jak sie to sprawdza.Sterowniki wszystkie sa ok.Co do antyvirusa mam Kasperskyi czy zainstalowany ,czy nie i tak mi zamyka przegladarke.Jak wynika z testu na Hdd tez niema zadnego problemu.Co do stronek na jakiej sie zamyka ,jest to roznie czyli nie wybrane tylko poprostu od tak sobie obojetnie jaka.Moje pytanie jest takie.CZy moze to byc spowodowane dodaniem 2 Hdd ?
  • #6 6226388
    Damian_
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Drugi HDD może mieć wpływ na system. Na sama przeglądarkę raczej mało prawdopodobne, ale .... najlepiej odepnij drugi dysk i sprawdź
REKLAMA