logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać kod PIN immobilizera w Seat Cordoba 2002?

jogun 24 Paź 2006 16:05 4475 9
REKLAMA
  • #1 3148685
    jogun
    Poziom 2  
    Witam. Mam pytanie. Czy ktos z Was koledzy wie jak odczytac kod PIN inaczej zwany ID w samochodzie Seat Cordoba 2002 Probuje sam dorobić sobie kluczyk do auta posiadam interfejs OBD II ale nie mam kodu pin autko sprowadzone. Dzieki
  • REKLAMA
  • #2 3149047
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3150954
    jogun
    Poziom 2  
    No fajnie ale chciałbym sam to zrobic i w zwiazku z tym moje zapytanie mam programator i mysle sie dorwac do eeprom ale nie jestem pewien gdzie jest kosc.
  • #4 3151086
    diag
    Poziom 29  
    Ocena: 209
    Dobre podejscie, ale można prościej sa programy które robia liczniki przez OBDII, ale i też je uwalają.
  • REKLAMA
  • #5 3151376
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3151449
    jogun
    Poziom 2  
    Czy dowiem sie chlopaki jak sie nazywa program? I co to znaczy ze programy uwalaja? CHYBA NIE SAME Z SIEBIE
  • #7 3151511
    diag
    Poziom 29  
    Ocena: 209
    Jak nie masz problemu z autem to pobaw się programami z Netu, problemy sie same znajdą. Dobre programy kosztują jak i wiedza. Jesli coś jest nie tak , to daj zarobić sto PLN, niż wydac tys PLN na naprawy z powodu wysokiego mniemania o własnych umiejętnościach.
  • #8 3151547
    wojtekryba
    Poziom 32  
    Ocena: 484
    elektrit napisał:
    na serwisie ci podadzą,z mumeru VIN.

potrzebny jest jeszcze numer immo (SEZ0.........)
  • #9 3151628
    jogun
    Poziom 2  
    jaki nr immo ta stale czesc kodu ktora jest w kluczu? i jeszcze do tegi PIN zaczyna mnie bolec glowa i ambicje powoli odchodza. Ale...
  • REKLAMA
  • #10 3151973
    wojtekryba
    Poziom 32  
    Ocena: 484
    jogun napisał:
    jaki nr immo

zapisany w sterowniku immobilizera jego numer seryjny.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat odczytania kodu PIN immobilizera (ID) w samochodzie Seat Cordoba z 2002 roku w celu samodzielnego dorobienia kluczyka. Wskazano, że kod PIN można uzyskać w serwisie na podstawie numeru VIN, jednak autor chciałby wykonać to samodzielnie. Zaproponowano użycie programów diagnostycznych podłączanych przez interfejs OBD II, które potrafią odczytać PIN, choć istnieje ryzyko uszkodzenia licznika lub sterownika immobilizera. Wspomniano również o możliwości odczytu pamięci EEPROM za pomocą programatora, jednak autor nie jest pewien lokalizacji kości pamięci. Podkreślono, że do pełnej procedury potrzebny jest także numer immobilizera (np. SEZ0...), który jest zapisany w sterowniku immobilizera jako numer seryjny. Zwrócono uwagę, że dobre programy diagnostyczne są płatne, a próby samodzielnej ingerencji mogą prowadzić do kosztownych napraw.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA