logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sieć Wi-Fi. W jaki router i kartę warto zainwestować?

chlo 24 Paź 2006 19:11 1251 3
REKLAMA
  • #1 3149328
    chlo
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Postanowiłem zakupić router Wi-Fi i rozdzielić swoje łącze na dwa kompy,do jednego po skrętce, do lapka za pomocą fal radiowych. Poczytałem troszkę i poszukałem oraz namierzyłem 2 routery oraz karty Wi-Fi do notebook'ow, ale przed zakupem prosiłbym o pomoc szanownych kolegów, w które warto zainwestować i dlaczego:
    ROUTERY:
    - Linksys WRT54GC-EU
    - D-Link DI-524
    Karty Wi-Fi:
    - D-Link AirPlus Cardbus DWL-G630
    - Linksys Wireless-G Notebook Adapter - WPC54G ver 3
    Chodzi o to,żeby nie przepłacać,ale żeby to ładnie śmigało oraz było bezpieczne. (Ewentualnie proszę polecić mi urządzenia w podobnych cenach). Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 3149936
    lordolas
    Poziom 2  
    Na routerek dałbym Ovislinka 1120 - wgrywasz darmowe appro i robisz cuda na kiju, ma bardzo dobrą moc i regulowane parametry.

A do laptopa najlepiej coś na Atherosie - miniPci szkoda złącza i zawsze z boku coś tam wystaje a tak masz wszystko pięknie pochowane no i nie masz problemu pod innym systeme, wardrivingujesz itd.

Ceny zblizone do cen urządzeń, które podałeś.
  • REKLAMA
  • #3 3150196
    Luckskywalker
    Poziom 21  
    Ocena: 124
    Linksys WRT54GC-EU -świetnu sprzet,swietna sprawa..poprostu jakosc CISCO :P
  • #4 3151414
    chlo
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Linksys zostanie raczej w mojej ofercie.Mam zamiar sprzęt kupić z początkiem listopada. A co do kart miniPci,to nie wiem czy jest możliwość zamotnowania ich w moim starszym już lapku - IPC 797 Green. Poza tym ceny miniPci wcale nie są takie drogie. Jakieś sugestie jeszcze Panowie lub Panie??
REKLAMA