logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć pilot do centralnego zamka w VW Polo 2003?

aftur 25 Paź 2006 13:59 2885 8
REKLAMA
  • #1 3151634
    aftur
    Poziom 11  
    Ocena: 23
    Witam zakupilem na niemieckim ebay caly komplet sterowania na pilota nie mam pojecia gdzie sie podpiac do bezpiecznikow albo do sterownika z centralnego mam caly opis z kolorami kabli tylko gdzie je podpiac???prosze o fachowa rade
  • REKLAMA
  • #2 3151690
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3232365
    aftur
    Poziom 11  
    Dziaki za odpowiedz nie bardzo rozumiem po co mam kupowac rezystor to jest komplet i wedlug instrukcji zeby dzialal musze sie podpiac pod tapicerke od strony kierowcy ktura juz rozebralem i wpiac sie pod dwa niebiesko biale przewody jeden jest otworz drugi zamknij nie bardzo rozumiem bo instrukcja jest po niemiecku ale wydaje mi sie ze powinny byc dwa inne kolory przewodow do otworz i zamknij prosze jeszcze o dokladne kolory kabli i gdzie ich dokladnie szukac i chodzi oczywiscie o sterowanie centralnym i gdze sa kabelki do migaczy pozdro.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3233093
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 3236140
    aftur
    Poziom 11  
    Spoko norbet i po co od razu tak nerwowo czytac i pisac tez umiem kupilem orginalny centralny z opisem i schematem zgadza sie podlaczenie bylo dziecinnie proste ale dostep do tych kabli przerombany trzeba miec troche z malpy zeby sie tam dostac wszystkie kabelki byly pod deska pozdro i bez nerwow....:D tak na marginesie masz trzy punkty za pomoc dzieki
  • #6 3236177
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 3236381
    aftur
    Poziom 11  
    Jako ciekawostke bo wlasnie napisales o sterowaniu szybami bo mialem wlasnie problem czy to bedze dzialac do podpiecia mialem 5 kabli czarno zielony czzarno bialy bialo niebieski no i oczywiscie masa i plusik piszesz ze do sterowania szybami jest jeszcze jeden ale u mnie to dziala bez tego dodatkowego kabelka ciekawe moze dlatego ze kupilem to wszystko orginalne z vw pozdro...
  • #8 3236388
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3236551
    aftur
    Poziom 11  
    Znowu maja wpadka ok wszystko jasne:D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Podłączenie pilota do centralnego zamka w VW Polo 2003 wymaga podpięcia się do odpowiednich przewodów w tapicerce drzwi od strony kierowcy. Sterowanie zamkiem odbywa się na jednym cienkim przewodzie biało-niebieskim, który najlepiej znaleźć w gumowej przelotce drzwiowej. Zamykanie realizowane jest przez podanie masy, a otwieranie przez masę z rezystorem 180 ohm. Zasilanie plusowe pobiera się spod deski rozdzielczej z czerwonych przewodów, a masy z brązowych przewodów lub pod śrubą z konektorem oczkowym. Do sterowania migaczami służą przewody czarno-zielony i czarno-biały, znajdujące się na module po lewej stronie kierownicy. W przypadku oryginalnych zestawów VW, sterowanie szybami elektrycznymi może działać bez dodatkowego przewodu, który w innych markach (Seat, Skoda) jest wymagany. Podłączenie jest technicznie proste, jednak dostęp do kabli jest utrudniony i wymaga demontażu tapicerki oraz elementów pod deską rozdzielczą. Podobne rozwiązania stosowane są w modelach Seat Ibiza, Seat Cordoba oraz Skoda Fabia, gdzie kolor przewodu sterującego może się różnić (np. żółto-niebieski).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA