logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz do radia JVC FX833 i głośników Magnat 40W - jaki wybrać?

jawamustang 25 Paź 2006 19:18 975 1
REKLAMA
  • #1 3152753
    jawamustang
    Poziom 11  
    Posiadam Radio JVC fx833. Radio to ma wyjscia na 4 glosniki po 16W. Do zestwu mam 4 głosniki Magnat ( po około 40 W) . Głosniki podłączone do Amplitunera pioneer (niezłego) grają perfekcyjnie. Niestety w samochodzie niskie tony grają paskudnie(rzęzi). Przypuszczam że jest to kwestia niedostatku mocy. Zamierzam więc kupić wzmacniacz. Niestety jestem w tej kwestii zielony( nawet żółty). Proszę więc o radę.
    Czy może to nie jest wina barku mocy ??
    Proszę o pomoc!
    DAniel
    jawamustang(_at_)wp.pl
    ps. Proszę do mnie pisać jak do dziecka ( bo mogę nie zrozumieć)
  • REKLAMA
  • #2 3153415
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Nie, to nie brak mocy, to różne brzmienia radia i głośników. Niektóre firmy po prostu się "nie lubią", dlatego dobrze by większość sprzętu była jednej firmy, wtedy łatwiej przewidzieć efekt. 40W na głosniku prawie nigdy nie jest prawdą, na radia często też, zwykle jest to moc chwilowa, muzyczna, impulsowa, PMPO czy inna wyssana z palca a nie sinusoidalna czy znamionowa. Jako przykład brzmienie Blaupunkta i Sonego jest diametralnie różne i głośniki tak różnych firm praktycznie nigdy nie grają dobrze.

SławeK
    PS. Post przeniosłem.
REKLAMA