logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie DVD i tunera do TV z jednym eurozłączem - jak to zrobić?

Darkman20 27 Paź 2006 21:48 1010 3
REKLAMA
  • #1 3160143
    Darkman20
    Poziom 12  
    Posiadam telewizor tylko z jednym wyjściem euro, natomiast mam dvd i tuner cyfrowy. Jak to razem podłączyć narazie podłączyłem tuner cyfrowy do telewizora. A dvd do niczego nie jest podłączone. W tunerze pozostało mi tylko wyjście spdif i wyjście euro vcr. Czy da sie tym wyjściem euro vcr połączyć tuner z dvd?? I moje drugie pytanie jak mam złączem euro podłączony tuner do telewizora to przyciemnia mi sie telegazeta i nie da jej się oglądać. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3160493
    Zygik
    Poziom 21  
    Ocena: 101
    Witam!Dokup sobie dodatkowe gniazda Euro przełączane ręcznie przełącznikiem zamontowanym w obudowie tych gniazd.Przełącznik ten oddziela poszczególne gniazda od siebie i jedno nie zakłóca pracy drugiego.Jest to najtańsze rozwiązanie.Odnośnie telegazety to sprawdż czy na innym Tv jest to samo.Jak tak samo się zachowuje inny Tv to "podaruj "'sobie szukanie.Ten typ "tak ma".Pozdrawiam Zygik.
  • REKLAMA
  • #3 3162368
    Roman_5000
    Poziom 19  
    Ocena: 81
    Darkman20 napisał:

W tunerze pozostało mi tylko wyjście spdif i wyjście euro vcr.

Wyjście czy też wejście? Jeśli w tunerze pozostało ci wolne wejście Euro to śmiało możesz podłączyć do niego DVD.
    Ja mam dwa tunery (analog i cyfrowy). Oba mają po 2 gniazda euro.
    Analog (oglądam na nim TVN) mam podłączony przez euro (analog - euro wyjście, cyfrowy - euro wejście) do tunera cyfrowego (pozostałe programy FTA), a tuner cyfrowy (przez drugie gniazdo euro - wyjście) mam podłączony przez euro z TV. Wszystko działa bez problemów.
    PZDR.
  • #4 3165852
    Darkman20
    Poziom 12  
    Jak najbardziej wejście vcr. Kupiłem kabel euro euro i podłączyłem dvd. Podłączyłem jak mówiłeś i działa. Dzięki za pomoc!!! Pozdrawiam
REKLAMA