logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 - klawiatura nie działa, działa tylko czerwona słuchawka, co robić?

krzychu-985 30 Paź 2006 08:53 2269 5
REKLAMA
  • #1 3168067
    krzychu-985
    Poziom 1  
    Witajcie. Mam taki problem. Pewnego dnia patrze na swoją motorole a tu nic . Klawisze nie reagują . Wyłączyłem ją i sie włacza prosi o pin ale niema jak go wpisać bo klawiatura nie działa tzn działa tykko czerwona słuchawka?Jak podłącze ładowarke to ładuje. Co to moze być? Oprogramowanie ? Taśma>? Jaki jest mniej więej koszt takiej naprawy? pzdr:|
  • REKLAMA
  • #2 3168121
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    krzychu-985 napisał:
    Witajcie. Mam taki problem. Pewnego dnia patrze na swoją motorole a tu nic . Klawisze nie reagują . Wyłączyłem ją i sie włacza prosi o pin ale niema jak go wpisać bo klawiatura nie działa tzn działa tykko czerwona słuchawka?Jak podłącze ładowarke to ładuje. Co to moze być? Oprogramowanie ? Taśma>? Jaki jest mniej więej koszt takiej naprawy? pzdr:|

wymien tasme i bedzie oki
    oczywiscie tylko wtedy jak nie jest zalana lub nie latala ;]

z tymi v3 z tasmami roznie bywalo i potrafily padac same z siebie - no powiedzmy:)
    koszt samej tasmy kolo 60 plus wymiana w 100 zamkniesz sie...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #3 5519935
    dannyd20
    Poziom 2  
    siema...tez mam problem z klawiatura motki v3 ...polecialo na nią doslownie kilka kropel wody gdy plukalem wanne po kapieli a tel. lezal na rogu wanny :/... szybko wytarlem ,myslalem ze bedzie dzialac...poszedlem do drugiego pokoju, wziolem ja do reki po jakiejs godz i okazalo sie ze klawisze nie dzialają oprocz czerwonej sluchawki i samoczynnie przed wylaczeniem 1 raz wlaczala sie opcja rejestrowania glosowego ... wylaczylem, wlaczylem , wyskakuje pin i nie moge go juz wbic bo klawiszy nie czyta:[ Aha,nie wiem czy to istotne, mianowicie wszystkie znaki i cyfry sie poswietlają tylko kolo zielonej sluchawki i kawalek liczby 1 nie jest podswielony... co robic? chcicalbym to sam jakos naprawic ale nie wiem czy to wina folii pod klawiaturką czy cos innego..jesli tak to jak sie zabrac za naprawe? czym ją po rozebraniu przeczyscic,spirytusem ??? prosze o sugestie i porady jak najszybciej ..!
  • REKLAMA
  • #4 5520039
    Jacek Eltronix
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Jezeli chcesz probowac sam naprawic ten telefon,to pierwsze co zrob to kup nowa tasme-nie folie pod klawiaturka ;-) i wymien ta tasme.Jak plyta glowna nie zostala mocno zalana to masz szanse na sukces.Nastepnie dobrze by bylo postarac sie usunac te kilka kropel wody ;-) ktore polecialy na plyte,ale nie wiem,czy dysponujesz jakas wanienka ultradzwiekowa i odpowiednim plynem do wanienki-np.cleanserem-bo ze zwykla wanne masz to juz wiemy :-) -to poradze ci szczoteczke do zebów,jakis czysty alkohol-do wyczyszczenia plyty,nie do picia,i sprobuj przemyc plyte w miejscach gdzie widac slady wilgoci,a potem ja osuszyc.Zakladam ze nie masz hot aira do wygrzania tej plyty i zadnego topnika rowniez,to zostala ci chyba suszarka mamy albo dziewczyny :-) i probuj delikatnie poszuszyc plyte.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 5520918
    dannyd20
    Poziom 2  
    ...kurde, njagorsze ze boje sie, ze jeszcze cos bardziej zchrzanie jak zaczne przy niej dlubać :( ... nigdy wczesniej nie mialem z tym do czynienia ;(... wannienki ultradzwiekowej nie posiadam ani odpowiedniego plynu..:/ .a mozna wiedzieć w jakim przedziale cenowym , w granicach zdrowego rozsadku,!... powinna miescic sie naparwa w serwisie???... z tego co patrzylem na allegro nowe tasmy lCD kosztują w granicach 20 , 30 zl ... chcialbym wiedziec ile mniej wiecej przy tym typie awarii powinna kosztować naprawa?, ile serwis powinien maksymalnie odemnie zarzadac kasy, tak zebym nie dal sie zrobic w balona i niestał sie ofiara wyzyzku prez swoją niewiedze!! prosze o odpowiedz
  • #6 5521711
    Jacek Eltronix
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Ja wymieniajac tasme na oryginalna,wyczyszczenie zalania w tym telefonie kasuje normalnie klienta ok.70-100zł -w zaleznosci od tego ile czasu mi sie zjedzie z takim telefonem -bo zdaza sie ze wymiana tasmy i usuniecie zalania nie pomaga w 100% i trzeba dodatkowo posiedziec i cos tam poprawic jeszcze.
    Pozdrawiam
REKLAMA