logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką zwrotnicę 3-drożną wybrać do kolumny 600Wrms z GDWT 9/80/5F?

paco.ramirez 31 Paź 2006 13:02 1268 3
REKLAMA
  • #1 3172198
    paco.ramirez
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Potrzebuję pomocy w kwestii zwrotnic do paczek takich jak w tytule. Oto moja paczka; 2x12" 300Wrms-bas, 1x8" 125Wrms-środek i górka - 1x driver 80Wrms na górę dołożyłem jeszcze GDWT 9/80/5F. Chciałbym do nich zrobić lub kupić porządne zwrotnice. Proszę o porady.
  • REKLAMA
  • #2 3189821
    mlody_elektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 17
    Jej co to za glosniki beda te 12 cali ze musiales je podeprzec sredniotonowym ?? POzatym co to za driver jak musiales podeprzec GDWT 9/80/5F ??

Robiac takie cudo tworzysz kolumne 4drozna...

Napisz pokolei comaz za glosniki i pomyslim. Bo cos misie wydaje ze taniej bylo by zrobic taK:

2x12 dobrej firmy + driver niosacy od 1,8khz +zwrotnica

A tak koszt zwrotnicy 3D 600W to ok 200zl.
  • REKLAMA
  • #3 3195353
    jehowy
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Popieram Mlodego_elektronika. Zwrotnica i to jeszcze 3d do paczki 600W rms to przesada. Za duże straty będą w zwrotnicy. Lepiej kupić dobre 12" i driver niż męczyć się ze zwrotnicą 3d/4d :!:
  • #4 3197625
    paco.ramirez
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    cały mój ból jest taki ze te paczki juz mam. koleś który mi jest sprzedał poleciał sobie w jajo i musze sie z nimi mordować.
    12" sa dibeisi 300Wrms każdy (niby) czy jakoś tak. narazie musza takie zostać.
    Środek był na 30 watowej tesli ale teraz to wywaliłem i wkładam eminence alpha 8"mr.
    Górki to w ogóle była kicha. Kupiłem GDWT po okazyjnej cenie i dołożyłem bo było mało góry. (Ja tych kolumn zazwyczaj używam jako nadstawka do basu 1.2kW rms - odcinając je crossem aktywnym).
    Wracam do górek. Jak zacząłem sie wtajemniczać w głośniki to okazało się ze jeden driver jest piezo a drugi normalny niby zawodowy. Wywaliłem obydwa drivery i kupiłem SELENIUM D 210 Ti-OMF. Wiem ze mądrzej było by od razu zajrzeć do driverów ale juz mleko sie rozlało i tyle. Jak pisałem wcześniej mam do tych paczek doły wiec potrzebuje fajnej soczystej cykającej górki i środka. Z czasem na pewno wymienię te 12 calówki żeby używać tych paczek jako samodzielne z zawodowym dołem ale narazie musi być tak jak jest.
    Zwrotnice tez jakieś sa w tych paczkach całość teraz nawet jakoś sie broni na graniu ale pomyślałem ze skoro koleś taka kichę odwalił z głośnikami to zwrotka tez nie jest pewnie rewelacja i tak wziął sie pomysł zrobienia zwrotek.
    Pozdrawiam pacoramirez
REKLAMA