Witam
Ostatnio podczas czytania uszkodzonej dyskietki podwiesił mi sie laptop j.w. - nie pomagało gaszenie przyciskami - znieruchomiał. Wyjałem mu zasilacz ale bateria ładnie trzyma ponad 3 godziny - a że był potrzebny działający laptop to mu wyjałem baterie. I zgasł - bo musiał
. Ale po włożeniu z powrotem baterii nie chciał sie uruchomić z niej, właczyłem zasilacz i poszedł normalnie - tyle ze w systemie pokazuje ze nieznana bateria i działa na niej tak z 5 sekund
. Bateria była naładowana i świeci prawie cała skala na niej (wskaźnik naładowania). Po odpaleniu Knoppixa z płytki ten tez pokazuje nieznany stan baterii - więc to nie wina systemu.
Spotkał sie ktoś z czymś takim? I jak temu zaradzic? Laptopa czesto używam bez zasilacza i teraz bieda z takim. Na baterii na złączach są jakieś napięcia.
ewentualnie jak rozebrać baterie - bo może ktoś już taką rozkladał i składał.
Pozdrawiam i czekam na sugestie
Ostatnio podczas czytania uszkodzonej dyskietki podwiesił mi sie laptop j.w. - nie pomagało gaszenie przyciskami - znieruchomiał. Wyjałem mu zasilacz ale bateria ładnie trzyma ponad 3 godziny - a że był potrzebny działający laptop to mu wyjałem baterie. I zgasł - bo musiał
Spotkał sie ktoś z czymś takim? I jak temu zaradzic? Laptopa czesto używam bez zasilacza i teraz bieda z takim. Na baterii na złączach są jakieś napięcia.
ewentualnie jak rozebrać baterie - bo może ktoś już taką rozkladał i składał.
Pozdrawiam i czekam na sugestie