co otwiera pliki z rozszerzeniem .bin i gdzie mozna dorwac ten program?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamAcula napisał:ale ten MARK byłby całkiem dobry modelem komputera, bo nie posiada "śmieci" w stylu BIOS, ISA, PCI, AGP, MMX, SSE, LPT, COM...............jeśli ktoś miałby znać wszystko co było wcześniej to musielibyśmy cofnąć do MArka jeden lub elektronowej budowy pólprzewodnika. A możg eksplodowałby z przegrzania.
Acula napisał:Ten kto nie idzie do przodu ten się cofa, a ten kto nie zna podstaw nie zrozumie trudniejszych zagadnień. Nie wspominając już o sytuacji na rynku pracy.Windę, Linuxa, DOS i OS2/WARPA
jano2300 napisał:Acula nie wiem dlaczego Cię tak poniosło,jeśli P.S.
Bynajmniej nie próbuję się wywyższać ,jedynie czasami żenuje mnie poziom wiedzy "fachowców".Każdy bajt jest zapisywany jako 8 bitów-czy bajt można zapisać jako 7 bitów.
http://www.jimprice.com/jim-asc.htm napisał:
(...)the ASCII character set only includes values up to 127 decimal (7F hex). However, when the IBM PC was developed, the video card contained one byte for each character in the 80x25 character display. Gee...what to do with that extra bit per character? Why not invent 128 new characters, for line-drawing and special symbols? The result, of course, was the extended ASCII character set for the IBM PC.(...)Microsoft Windows ® has a different notion about what the high-order (upper 128) characters are(...)
jano2300 napisał:Jak to sobie nie radzi? np jak chcesz wstawić znak o kodzie 0x00 trzeba wcisnąć CTRL-Q (na górnym pasku pojawi się znak " ) i CTRL-A, 0x01 CTRL-Q i CTRL-B itd.nie radzi sobie z edycją plików .Problem oczywiście z bajtami o wartości kodu ASCI poniżej 31 (kody sterujące drukarki - LF CR itp),ale może to nie aż takie istotne.
jano2300 napisał:A jeszcze się ździwisz kiedyś miałem potrzebe wstawienia kilku pustych znaków (0x00) w celu wyrównania pliku. Nie wiem jaki edytor ma taką funkcje. Ja dla mnie do grzebania w plikach wykonywalnych to najlepszy jest HIEW, posiada wbudowany asembler/disasembler x86 (+ opcja do IA32), edytor nagłówków MZ/NE/PEElektryk masz rację ,można też pisać jak programiści ( Alt+ kod ASCII).Tak czy owak przyznasz ,że z tego nie korzystasz .