logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3200 - 1stboot error przy próbie flashowania, możliwy problem z kablem?

Mustangoo 03 Lis 2006 00:06 1047 6
REKLAMA
  • #1 3181939
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Witam...
    Mam problem. Probuje przefleszowac nokie 3200. Mam takie 4 sztuki, i kazda pokoleji podlaczam do boxa (oryginalny zarejestrowany, z dostepnym suportem). Zadna z nich nie dziala wczesniej. Po podlaczeniu wyskakuje 1stboot error. Wychodzi na to ze telefon nie wchodzi w tryb "flash mode". Jaka moze byc tego przyczyna?? Po pierwszej sztuce stwierdzilem ze pewno uszkodzony fon, podlaczylem nastepna i ten sam problem i tak dalej.
    Czy jest mozliwe ze to jest problem z kablem?? Czy ktos mial podobny problem?
    Za pomoc z gory dziekuje....
  • REKLAMA
  • #2 3181962
    vip-serwis.com
    Poziom 15  
    witam wydje mi się zę jest możliwe że któryś z kabelkó sie oderwał w kablu rozbierz kabel i sprawdź czy wszystkie piny są przylutowane.lub masz telefony uszkodzone za 1y boot odpowiada połaczenie telefonu z kompem a potem upp i potem cała reszta.
    Podaj więcej szczegółów jaki box co z telefonami chcesz zrobić i czy telefony są działające czy tez nie.To ważne jeżeli mamy ci pomóc

vip-serwis.com
  • REKLAMA
  • #3 3187602
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Box tornado, kabelek sprawdzilem - wydaje mi sie ze jest dobry. Telefony sa popsute. Pracuje od niedawna w sklepie z komorkami i pozbieralem wszystkie mozliwe telefony i probuje z nich cos wskrzesic. To sa moje pierwsze kroki w naprawie telefonow, wiec nie mam zbyt duzej wiedzy w tym temacie. Zrobilem kilka 3510, i zawsze zaczynalem od fleshowania. Dzieki za pomoc.
  • #4 3187751
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    @Mustangoo, nie umie zbootować fona. Przyczn dużo np. upp. Weź serwisówke i sprawdzaj cos sie da :d
  • REKLAMA
  • #5 3188156
    Draks_Maxim
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Witam

Zrob tak : rozkrec caly tele, zdejmij korpus itd i przyluz kabel tak zeby piny sie ztykaly z plyta, oraz zeby piny zasilanai byly docisniete ( sprawdzaj czy widac ze sie dociskaja ), trzymaj w bezruchu i daj flashowanie i zobacz czy wtedy ci wykryje cos. Czesto tak musze robic z tymi tele bo niestety kable do 3200 slabo sie dociskaja do plyty telefonu

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3188867
    mefistofilos
    Poziom 28  
    Ocena: 87
    przed tym co mowi habrozaurus sprawdz czy styki od baterii dotykają pinów w kablu ( rys. ), jesli 4 sztuki Ci sie nie komunikują warto sprawdzic, ja czasami sie denerwowalem kiedy nie moglem skomunikowac telefonu, a tu taka błahostka... jesli nie pomoze, rob jak pisal habrozaurus
    Załączniki:
    • Nokia 3200 - 1stboot error przy próbie flashowania, możliwy problem z kablem? bez tytułu.JPG (14.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 3230368
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Kabelki sprawdzilem i dalej nie dziala. Mialem pecha i trafilem na 4 calkowicie walniete. Te telefony to byly zwroty z firmy ktora naprawia telefony, wiec sie poddalem. Dziekuje bardzo za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy błędu "1stboot error" podczas próby flashowania telefonów Nokia 3200 za pomocą oryginalnego, zarejestrowanego boxa Tornado. Telefony nie przechodzą w tryb flashowania, co może wskazywać na uszkodzenie sprzętowe. Sugerowano sprawdzenie kabla połączeniowego pod kątem przerwanych lub odlutowanych pinów oraz poprawnego styku pinów z płytą telefonu, zwłaszcza pinów zasilania, które często słabo się dociskają w modelu 3200. Zalecane jest rozkręcenie telefonu i ręczne dociśnięcie pinów kabla do płyty głównej, a także kontrola styku baterii z pinami kabla. W przypadku braku komunikacji z kilkoma egzemplarzami problem najprawdopodobniej leży po stronie uszkodzonych telefonów, co potwierdzono po sprawdzeniu kabli i prób flashowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA