Witam!
Mam problem z w/w modelem telewizora sony. Jest tam płytka "J1", która byla na dwóch złączkach mocowana do płyty głównej tv, ale te złączki nie łączyły za dobrze i postanowiłem wymienić je na taśmy ide od komputera. Proces lutowania wypadł pomyślnie, ale jak włączyłem telewizor, to obraz po bokach był zwężony..po wyłączeniu i sprawdzeniu ponownie zauważyłem, że zapomniałem podłączyc dwóch wtyków do płytki "J1", a mianowicie "CNJ-142", "CNJ-43"
..Po ponownym skręceniu i włączeniu tel pojawiła się tylko fioletowa linia pozioma na środku ekranu, później robi sie zielona..czasem biała, na dodatek jest zwężona po bokach ok 10cm..
.. Czy przez nie podłączenie tych wtyczek mógł paść pion i poziom???? Co tu dalej robić? Nie moge zlokalizować pionu, ani poziomu bo nie mam servisówki
..
Będe bardzo wdzięczny za każdą pomoc i zainteresowanie tym tematem!
Pozdrawiam!!
Mam problem z w/w modelem telewizora sony. Jest tam płytka "J1", która byla na dwóch złączkach mocowana do płyty głównej tv, ale te złączki nie łączyły za dobrze i postanowiłem wymienić je na taśmy ide od komputera. Proces lutowania wypadł pomyślnie, ale jak włączyłem telewizor, to obraz po bokach był zwężony..po wyłączeniu i sprawdzeniu ponownie zauważyłem, że zapomniałem podłączyc dwóch wtyków do płytki "J1", a mianowicie "CNJ-142", "CNJ-43"
Będe bardzo wdzięczny za każdą pomoc i zainteresowanie tym tematem!
Pozdrawiam!!