logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows i Neostrada - problem z aplikacją Generic Host

newiim 03 Wrz 2006 14:24 1470 11
REKLAMA
  • #1 2982735
    newiim
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    witam,
    mam taki problem z neostrada tp 512, otóż zainstalowałem modem Usb ZXDSL 852 i wszystko wygląda na początku pięknie, ale po jakimś czasie działania internetu - ok. 10 minut, wyskakuje błąd i komuniakat - ''Wystąpił problem z aplikacją Generic Host Process for Win32 Services i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.'' i internet przestaje działać. kiedy ponownie uruchamiam neostradę i próbuje się zalogować system ogłasza, że nie znaleziono komponentów i nic nie da się z tym zrobić. o co może chodzić, czy jest to wina zbyt zaśmieconego systemu, czy re-install windy coś da... please help...
  • REKLAMA
  • #2 2982766
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    W tym czasie najprawdopodobniej załapałeś jakiegoś wirusa, trojana, spyware itp.

Sprawdź system programem antywirusowy i antyspyware np. Ad-Aware.
  • #3 2983046
    newiim
    Poziom 13  
    przeskanowałem system progiem eTrust EZ Antivirus 2005, znalazł 2 jakieś wirusy i usunął je, ale niestety to nie rozwiązało problemu... nadal wyskakuje ten sam błąd, czy coś jeszcze da się zrobić...
  • #4 2984001
    bandi9
    Poziom 11  
    spróbuj zadzwonić pod numer 0 800 102 102
    może konsultanci pomoga :>
    mają gotowe schematy rozwiązań usterek ....
  • REKLAMA
  • #5 2984032
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    A gdzie skanowanie na spyware ...

Z infolinią to "ciekawa" propozycja ...
    Można ją traktować w kategorii żartu lub umartwiania się.
  • #6 2984136
    bandi9
    Poziom 11  
    cieszę się że zostałem dobrze zrozumiany :D
    jeżeli wogóle jest nad czym sie umartwiać, to napewno nad infolinią tp ....

polecam również oprócz spyware , Ad-Aware SE

.... pomogło :?:
  • REKLAMA
  • #7 2984812
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    proponuję przeinastalowac modem po usunięciu wirusów - i wtedy sie okaze...rozumię tez ze modem ma caly czas synchronizację???...
    ...wklej może lepiej loga z Hijacka ;)
  • REKLAMA
  • #8 2986451
    newiim
    Poziom 13  
    problem rozwiązałem instalując łatkę i wyłączając porty tak jak radził jeden z userów, dzięki bardzo.
    ale mam kolejny problem - podczas instalacji neostrady na innym kompie w pewnym momencie instalacja się wiesza i nie chce ruszyć dalej, konkretnie wiesza się gdy dojdzie do momentu instalowania modemu, staje i trzeba wyłączyć proces instalacji z'' trzech króli ''.
    o co może chodzić...
  • #9 2988257
    vinci
    Poziom 26  
    Ocena: 65
    stosujesz metode instalacji zalaczonej do neostrady?
  • #10 2989940
    newiim
    Poziom 13  
    tak, wrzucam płytkę instalacyjną która była załączona do modemu, zawsze tak robiłem i zawsze działało, a na tym komuterze się wiesza... a jaka jest inna metoda???
  • #11 2997313
    newiim
    Poziom 13  
    no to jak będzie z tą metodą instalacji? Czy jest jakiś inny sposób aby to wszystko poinstalować, żeby ominąć ten błąd...?
  • #12 3142461
    GloK
    Poziom 12  
    newiim napisał:
    problem rozwiązałem instalując łatkę i wyłączając porty tak jak radził jeden z userów, dzięki bardzo.

Czy mógłbyś dokładnie opisać w jaki sposób rozwiązałeś ten problem?
    - jaką łątkę
    - o co chodzi z tymi portami

Albo podaj chociaż link do posta gdzi o tym mowa. Mam bowiem identyczny problem.

-----------------

Hmm. Sam sobie odpowiadam. "Użyj szukaj buraku" :)
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic564399.html

O to Ci chodziło?
    Jeżeli tak, to nie odpisuj.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy modemu USB ZXDSL 852 używanego z Neostradą TP 512 na systemie Windows, gdzie po około 10 minutach działania pojawia się błąd aplikacji "Generic Host Process for Win32 Services", co powoduje przerwanie połączenia internetowego. Po ponownym uruchomieniu Neostrady system zgłasza brak komponentów uniemożliwiający ponowne połączenie. Wskazano możliwość infekcji wirusowej lub spyware, zalecając skanowanie programami antywirusowymi i antyspyware, np. eTrust EZ Antivirus 2005 i Ad-Aware SE. Usunięcie wirusów nie rozwiązało problemu, sugerowano reinstalację modemu po oczyszczeniu systemu. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez instalację odpowiedniej łatki oraz wyłączenie portów, co przywróciło stabilność połączenia. Dodatkowo pojawił się problem z instalacją Neostrady na innym komputerze, gdzie proces instalacji zawiesza się podczas instalacji modemu z dołączonej płyty instalacyjnej. Dyskutowano o alternatywnych metodach instalacji oraz o konieczności dokładnego opisu zastosowanych rozwiązań i konfiguracji portów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA