logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podkrecić athlona xp 1800 na gigabyte ga-7vasfs

arqo 06 Lis 2006 22:41 1256 2
REKLAMA
  • #1 3196154
    arqo
    Poziom 1  
    witam mam pytanie jak moge podkrecic mojego procka w biosie nie mam za wiele mozliwosci a moze sa takie o jakich nie wiem posiadam procka athlon xp 1800 plyte gigabyte ga-7vasfs pamiec ddr 512 na 400 wielkie dzieki za info pozdro bum
  • REKLAMA
  • #2 3196418
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    mozesz sprobowac zwiekszyc fsb ale procek bedzie sie wtedy grzal jak cho... po za tym kazdy overloking powoduje grzanie sie procka czasami nie wystarczy standardowe chlodzenie cooler. Zastanow sie czy cchesz ryzykowac spalenie procka. Druga opcja mozesz zwiekszyc mnoznik o pare stopni w gore bez wieskzego ryzyka
  • #3 3196996
    kpodolak
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Zarówno podniesienie mnożnika jak i FSB powoduje wzrost temperatury, ale różnica jest taka że mnożnikiem nie zyskamy dużo na wydajności, za to na FSB możemy zyskać bardzo dużo. Ograniczeniem są tylko pamięci i procesor, od nich zależy ile możemy max wycisnąć. Na jakim jądrze jest ten Athlon ? Jezeli T-bred to jesteś w niebie, bo są bardzo podatne na OC, jeżeli Palomino to leżysz, a chłodzenie tak czy siak, lepiej zmienić, na BOXowym dobrych wyników nie uzyskasz.
REKLAMA