logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pegazus bez górnej płytki – czy możliwe podłączenie zasilania i obrazu do płyty głównej?

nightking 07 Lis 2006 19:52 1188 2
REKLAMA
  • #1 3199019
    nightking
    Poziom 11  
    Witam!

Nie ma górnej płytki (zasilanie, etc.)
    Zauważyłem że biegną do niej (brakująca płytka) cztery kable wywnioskowałem, że to obraz i zasilanie ale czy moja teoria jest dobra??
    Jest jeszcze jedna możliwość może da się do środkowej płytki podpiąć zasilanie i obraz.
    Dioda się świeci ale uwaga zasilanie jest na dwóch kablach (czyżby dwie masy ??) tzn. jeden kabel stały pierwsz. od lewej ale mogę wybrać pomiędzy 2 i 3 a dioda i tak się świeci co do obrazu to tylko wielkie biały pasy czyli zwarcie
    Jak myślicie da tu coś radę zrobić czy rzucić go w kąt i niech odejdzie w zapomnienie.

Pozdrawiam,
    night
  • REKLAMA
  • #2 3206982
    LiSsS
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    raczej niech odejdzie w zapomnienie :)
  • #3 3207513
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1691
    Witam

Nie pamiętam dobrze konstrukcji tej konsoli

Ale:

Cztery porzewody to pewnie:
    Zasilanie (5V), Masa, Audio oraz Video.

Zapewne brakuje także modulatora, który z sygnaów Audio i Video, daje sygnał który można podłaczyć do gniazda antenowego w TV.

Bez modulatora można spróbowac podłączyć do eurozłącza, tylko trzeba ustalić który przewód do czego, nie jestem pewny ale na tej brakującej płytce są też chyba jakieś filtry sygnału AV.

Pozdrawiam [/url]
REKLAMA