logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 3325 - nieoryginalny tusz nie jest rozpoznawany, co zrobić?

goncia1 07 Lis 2006 23:40 1720 6
REKLAMA
  • #1 3200173
    goncia1
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    witam, mam drukarke hp 3325 i kiedy skończył sie czrny tusz, zamiast napełnić go od razu to tego nie zrobiłem i cały zasechł, wiec teraz kupiłem cały pojemnik z czarnym i są problemy, to znaczy drukarka zachowuje sie tak jakby nie wiedziała tego pojemnika, nie da sie drukować, a przy drukarce mruga cały czas ta kontrolka, dobrze jest jak wyjme ten pojemnik (kardłicz) albo włoże stary z tym ze tam nie ma tuszu,
    dodał ze to jest nie oryginalny pojemnik ale gościu w sklepie powiedział ze bedzie pasować,
    nie wiem co robić, czy jest na to jakis sposób, bo drukować sie nie da no chyba ze da sie jakos to obejsć lub moze jakis inne stery (ale to chyba nic nie da)
    to chyab jakis ten chip jest w tym pojemniku inny i chba od tego ale czy da sie cos zrobić? dzieki wielkie
  • REKLAMA
  • #2 3200316
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Cytat:
    drukarka zachowuje sie tak jakby nie wiedziała tego pojemnika, nie da sie drukować, a przy drukarce mruga cały czas ta kontrolka

Cytat:
    gościu w sklepie powiedział ze bedzie pasować

Ale nie pasuje
    Idz niech Ci wymieni na inny.
    U ciebie ma być nr 27

Cytat:
    dobrze jest jak wyjme ten pojemnik (kardłicz) albo włoże stary z tym ze tam nie ma tuszu

Styki w karetce i w kardridzu wyglądają na sprawne.
    Dla świętego spokoju przeczyść styki w tym nowym kardridżu-najlepiej spirytem.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3201378
    piotr19751975
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Albo sprzedał Ci uszkodzony pojemnik (nieświadomie) albo inny nr kartridża.
  • REKLAMA
  • #4 3202357
    goncia1
    Poziom 12  
    kurcze wzrot juz nie chodzi w gre bo przez przypadek zerwałęm naklejke na kardłidzu,
    co do styków to wszystkie łądnie pczysciłem i dalej to samo, czy jezeli jest to własnie inny nr to mozna to jakos przerobić ??? chyba ze jakies inne rozwiązania??

dodam jeszcze ze jest z boku napisane 27A
  • REKLAMA
  • #5 3202736
    merkurus
    Poziom 21  
    Ocena: 47
    27A to jest OK musi byc walnięty trzeba nowego. pozdro
  • #6 3203371
    goncia1
    Poziom 12  
    prubowałem juz wszystkiego i nic, az wreszczcie sie wku.... i roz.... to guwno<

wiec koledzy teraz tak jaki kupić zeby nie mieć zadnych problemów??oryginał??
    ja za to badziewie dałem 58zł a oryginał kosztował 70zł (i teraz żałuje)
    na allegro sa takie dosyć tanie bo w granicach 40zł, co o tym myslicie??poledźcie cos??cos z czym nie miałbym problemów i w miare tane?:D
  • #7 3203914
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Nieważne gdzie kupisz ale jak kupisz niesprawny to reklamuj a nie rzucasz o ścianę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada drukarkę HP 3325 i ma problem z rozpoznaniem nieoryginalnego pojemnika z czarnym tuszem, który kupił po zaschnięciu poprzedniego wkładu. Drukarka nie wykrywa nowego kartridża, a kontrolka tuszu miga, uniemożliwiając drukowanie. W dyskusji zasugerowano, że zakupiony pojemnik może mieć niewłaściwy numer (powinien to być nr 27 lub 27A), co powoduje brak kompatybilności. Zalecane jest sprawdzenie i oczyszczenie styków kartridża i karetki, jednak w przypadku uszkodzonego lub nieodpowiedniego modelu konieczna jest wymiana na oryginalny lub kompatybilny wkład. Próby obejścia problemu sterownikami nie przyniosły efektu. Użytkownik rozważa zakup oryginalnego tuszu lub tańszych zamienników, jednak pojawia się ryzyko problemów z kompatybilnością i konieczność reklamacji wadliwego produktu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA