logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner Radmor 5412 i korektor 5471 kłopot z podłączeniem

MruweK 09 Lis 2006 22:48 4282 10
REKLAMA
  • #1 3207258
    MruweK
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Kolega męczy mnie od dłuższego czasu by umieścić taki post.
    Ma radmorka 5412 i korektor 5471 i mamy kłopot bo poprostu po pierwsze nie umiemy tego podłączyć, albo po drugie coś jest uszkodzone.
    Prosił bym tych co mają taki zestaw podłączony i to gra :) o podesłanie jakiejś foty albo o łopatologiczne wytłumaczenie bo i ja zgłupiałem...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3207572
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3211051
    MruweK
    Poziom 11  
    tak dzięki za odpowiedź jutro znaczy dziś wszystko jeszcze raz posprawdzamy z wytycznymi i dam odpowiedź:), a ja mam teraz problem z cichym kanałem w radmorku 5102-te :(
  • REKLAMA
  • #4 3211896
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Ja mam natomiast podlaczone pod wejscie w korektorze chinchami sygnal z kompa. Z wyjscia korektora leci chinch-chinch do wejscia "KOREKTOR" w amplitunerze i wszystko piekie smiga :) po wcisnieciu przycisku korektor a amplitunerku.

ALTUS rulezzz!
  • #5 3212068
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3212308
    Mery84
    Nie uzywam tunera wogole nie uznaje radia :) wiec nie mam z tym problemu
  • #7 3212527
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 3212549
    Mery84
    ja slucham bardzo duzo muzyki instrumentalnej i soundtrackow z filmow (Requiem for a Dream wymiata!!) i Rocka a tego w radiach nie ma ale dosc juz tej gadki o radiu to nie temat o tym :)
  • #9 3212656
    MruweK
    Poziom 11  
    sprawozdanie z frontu :)
    korektor działa podłączony kablem DIN 5 bolcowym zaraz będe sprawdzał z chinch , ale jest jeden problem a mianowicie gdy włącze korektor gra cicho o wiele ciszej jak sam wzmacniacz .
    Czy to normalne czy moge się spodziewać jakiejś usterki ?
    Sam wzmacniacz gra normalnie z korektorem owszemmożna tam zmieniać dzwięk ale jest on cichy ...:(

aha mery21 nie mam tych chinch kiedy jak zrobie to zobacze co z tego wyjdzie a narazie kolega myśli o noowych kolumnach pod radmorka bo stwierdził że jego altronic po 7 zł szt nie dają rady :D
  • REKLAMA
  • #10 3212702
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 3212778
    Mery84
    Moze tez byc wina walnietego ukladu korygujacego przesterowanie (-4dB -8dB - moze masz je wcisniete??).

Co do kolumn to ja mam zapiete Altusy 140 po odrestaurowaniu tzn zregenerowane wszystkie glosniki orginalnymi membranami tonsila nowe cewki w syczkach i wyremontowane pudla tzn oklejone czarnym "kocem" i zalozone plastikowe narozniki i powiem ze odjazd maksymalny tylko ze radmorkowi brakuje troche mocy ;) tylko cena jest niebagatelna bo 350zl dalem za kolumny 100zl zestaw membran i cewki i ponad 100zl zrobienie pudel ale warto bylo poswiecic mnostwo czasu i nerwow bo efekt jest wysmienity.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z podłączeniem amplitunera Radmor 5412 do korektora Radmor 5471. Podłączenie wymaga użycia dwóch dwużyłowych kabli chinch, gdzie jeden łączy wyjście korektora w amplitunerze z wejściem korektora, a drugi wyjście korektora z wejściem korektora w amplitunerze. Ważne jest, aby nie mylić wejścia/wyjścia magnetofonowego z korektorem. Użytkownik zgłasza problem z cichym dźwiękiem po włączeniu korektora, co może wynikać z użycia kabla DIN zamiast chinch lub z ustawień korekcji (-4dB, -8dB). Zalecane jest stosowanie kabli chinch z odpowiednim przeplotem, typowych dla nagrywania na magnetofon. W dyskusji pojawia się także temat kolumn głośnikowych Altus 140, które po renowacji dobrze współpracują z Radmor 5412, choć amplituner ma ograniczoną moc. Użytkownicy wymieniają się doświadczeniami dotyczącymi konfiguracji i jakości dźwięku zestawu Radmor 5412 z korektorem 5471.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA