logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić język w Siemens C35 bez użycia Swup.ini i C3i_1604.exe?

ErykK 22 Lip 2003 20:24 2558 12
REKLAMA
  • #1 296582
    ErykK
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    czy istnieje inny sposob zmiany jezyka w C35 niz ten
    - generacja Swup.ini programem swupinst.exe
    - i dlalej C3i_1604.exe
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 296643
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 135
    WinSwup32
    działa to pod windowsem i jest sprawdzone
    jeśli będziesz potrzebował to Ci podeslę
  • REKLAMA
  • #3 296728
    Diodak.fm
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Winswup, jest to najbezpieczniejsza metoda. Upgrade software, przy okazji wymienisz sobie oprogramowanie na nowsze, jesli bedziesz robil wyzej niz 21, zdejmij uprzednio simlocka najlepiej programem zeesiemens, gdyz wylacza on locka bezposrednio w obszarze eeprom, jesli simlock byl sciagany uprzednio czym innym np. Martechem, to napewno powroci po upprage software, a z wersja pow. 21 bedziesz mial troche zabawy aby go usunac. Do zmiany samego LG jest program MArtecha, niestety nie jest on dostepny i w pelni dzialajacy, a wersja dostepna tylko popsujesz fona.
  • #4 296811
    TwinnY
    Poziom 13  
    A ja powtórzę się po raz kolejny : NIE FLASHOWAĆ TELEFONÓW SERII C/S/M 35 POWYŻEJ WERSJI 21!!! Bo będziecie mieli więcej problemów z działaniem aparatu. Siemens wycofał oficjalnie wersję 24 i do tej pory najwyższa akceptowana to 21sza.
    Pozdrawiam!
    TwinnY
  • #5 296816
    jacek528
    Poziom 23  
    Tak na marginesie to siemens wycofał juz z produkcji serie X35 (obecne to x55) a więc jaka mowa o oficjalnych wersjach i ich akceptowaniu ???
    Ten post jest dla mnie wogóle nie zrozumiały
  • #6 296824
    TwinnY
    Poziom 13  
    A co tu dużo do rozumienia? Był sobie soft 24 i go nie ma... To że Siemens nie produkuje serii X35 to nie znaczy że jakaś wersja nie została wcześniej wycofana bo była błędna. Czy chciałbyś sobie upgradeować swoją słuchawkę z wersji np. 16 na 24, wiedząc że jest kupowata?
    Nawiasem mówiąc Nokia też nie produkuje już modelu 3310 a softy wychodzą do niej co raz to nowe...
    Z całym szacunkiem poczytaj jeszcze trochę na boku zanim zaczniesz się wypowiadać...
    Pzdrw.
    TwinnY
  • #7 296859
    jacek528
    Poziom 23  
    Wybacz mi ale dalej nie rozumiem Ciebie.
    Nowe wersje softu wnoszą zawsze poprawki.
    Ma się to również do telefonów siemensa.
    Jeśli piszesz, że soft 24 jest skopany to może podasz tego praktyczne przykłady i potwierdzone przez wiarygodne źródła.
    Jeśli chodzi o czytanie na boku to przyznam,
    że zbytnio o 35-tkach już mi się nie chce czytać a swoją wiedzę uważam za zadowalającą aby się na ten temat wypowiadać na forum.
    Czekam na fakty.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 296920
    TwinnY
    Poziom 13  
    Jednym z faktów jest chociażby to, że po przeflashowaniu na wersję 24tą nie zrobisz nic przy pomocy MASTER CODE siemensa. Po prostu jakiegobyś nie wpisał zawsze jest błędny. Takie coś może nie interesuje przeciętnego użytkownika ale dla serwisów autoryzowanych jest dość poważną sprawą - zamknięcie furtki do najważniejszego kodu w tym telefonie...
    Poza tym były zwiechy w tym sofcie - coś z smsami - nie pamiętam dokładnie. Potwierdzenie z wiarygodnego źródła - 1.5 roku pracy w APS Siemensa (i nie tylko) w Olsztynie. Uwierz mi, nie wziąłem tego z powietrza. A flashowałem już w dół telefony po flashu na 24-kę... na prośbę klientów :)
    Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy...
  • #9 296967
    Leszek Łagodny
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Panowie, spokojnie, nie nerwowo. Jestem żywym przykładem niepotrzebnego upgrade'u c35 z 21 na 24. Pomijając fakt, iż z punktu widzenia obsługi słuchawki nic się nie zmieniło (poza dodatkowymi językami słownika T9), to niestety z punktu widzenia działania TAK. Otóż aparacik zaczął gubić sieć (plus, era, idea niesprawdzona). Problem dotyczył kilku słuchawek, które robiłem i to flashami z róznych źródeł - zawsze ten sam efekt.

Pozdrawiam
    Leszek
  • REKLAMA
  • #10 297062
    tomaszwl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    No to teraz dla przeciwwagi moja opinia - flashowalem rozne 35 - c,m,s - na wersje 24 - i nigdy - powtarzam - nigdy nie mialem problemow z dzialaniem fonow po takiej operacji. Tym bardziej ze znaczna czesc z nich osobiscie testowalem po minimum 2 tygodnie. Ani razu nie zawiesily mi sie na smsach czy w jakimkolwiek innym punkcie menu. Nie wiem jak wy, ale ja wrzucam fullflasha razem z epromem i ustawiam imei i locki i nie ma takiej mozliwosci zeby nie zadzialalo. Dla chetnych moge podeslac flashe zarowno do c/m jak i s 35.
    Pozdro,
    Tomasz WL
    p.s. nie twierdze ze v24 jest najlepsza pod sloncem, niemniej jednak ja osobiscie nie mialem z nia najmniejszych problemow, a plus jest taki, ze jak jakis grzebek bedzie w niej kombinowal to tak latwo jej nie postawi :)
  • #11 297995
    TwinnY
    Poziom 13  
    Jest ja mówisz. Każdy ma swoje zdanie... Pozdrawiam wszystkich i życzę dlszej miłej zabawy ze słuchawami! Z mojej strony temat zamykam!
    Pzdrw.
    TwinnY
  • #12 312780
    free22
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    ja szukam i szukam winswup32 w wersji 18 ewentualnie 21 ale nie moge nigdzie znalezc podpowie mi ktos??
  • #13 446713
    kionka7
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Ja mam i dodaje dobra sprawdzoną przezmnie wersje 24. Zrobłem już kilku kumplom telefony na tym sofcie i zero reklamacji. SWUP.
    Załączniki:
    • C3i_2403.zip (3.26 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości zmiany języka w telefonie Siemens C35 bez użycia standardowych narzędzi Swup.ini i C3i_1604.exe. Zaproponowano alternatywę w postaci programu WinSwup32 działającego pod Windows, uznawanego za bezpieczną metodę aktualizacji oprogramowania, która jednocześnie umożliwia wymianę softu na nowszy. Podkreślono jednak ryzyko związane z aktualizacją oprogramowania powyżej wersji 21, gdyż wersja 24 jest oficjalnie wycofana przez Siemensa z powodu problemów takich jak blokada dostępu do kodu MASTER oraz błędy w obsłudze SMS-ów i stabilności sieci. Wskazano, że po flashowaniu do wersji 24 mogą pojawić się problemy z działaniem telefonu, w tym utrata sieci i niemożność użycia kodu serwisowego. Niektórzy użytkownicy zgłaszali jednak brak problemów po aktualizacji do wersji 24, stosując pełny flash z epromem i ustawieniami IMEI oraz simlocka. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące narzędzi do zdejmowania simlocka (np. program zeesiemens) oraz program MArtecha do zmiany języka, który jest jednak niedostępny lub niesprawny. Końcowo, temat aktualizacji i zmiany języka w Siemens C35 wymaga ostrożności, zwłaszcza przy wyborze wersji oprogramowania i narzędzi do flashowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA