logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada na Mandriva 2007 – jak skonfigurować połączenie, które działało na 2006?

Xaon 12 Lis 2006 22:53 1193 4
REKLAMA
  • #1 3218160
    Xaon
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problem. Prubuje zainstalować na Linuxie (Mandriva 2007) Neostrade, ale mi się nie udało. Na Mandrivie 2006 zainstalowałem a na 2007 nie moge.
    może mi ktoś pomóc??
    Z góry THX
  • REKLAMA
  • #2 3218196
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    A możesz napisać na czym polega ten problem ??
    Nikt tutaj "z kuli" nie wywróży w czym dokladnie masz problem czy nie możesz zainstalować modemu, czy nie możesz sie połączyć...
  • REKLAMA
  • #3 3218217
    Xaon
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Wogule nie wiem gdzie mam "zainstalować" neostrade.
    W 2006 (mandrivie) była opcja instalacji ADSL a w 2007 już nie ma.
    I nie wiem jak mam zainstalować neostrade.
  • REKLAMA
  • #4 3218301
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    A możesz bardziej precyzować odpowiedzi... nie mam zamiaru zgadywać jaki masz modem....

poczytaj sobie tutaj:
    http://strefamandrivy.pl/forum/viewforum.php?f=14

a jeszcze wiecej masz tutaj:
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=neostrada+%2Bmandriva+2007&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

Jak utkwisz w którymś momencie to napisz dokladnie w którym i jaki masz modem.
  • #5 3219524
    Arutim
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    Kurde nie wiem jak to jest tam na mandrivach ale generalnie wyglada to tak:

wybierasz sobie odpowiednie opcje w kernelu, (jak bardzo potrzeba to sprawdze i podpowiem)
    pozniej instalujesz sobie ppp z obsluga ATM (wpierw linux-atm[najnowsza wersja]), pozniej hotplug coldplug (jak potrzebujesz) i takie tam pierdolki,
    na koniec jezeli masz speedtoucha(zgaduje ze masz), instalujesz speedtouch-usb (pakiecik zawiera w sobie firmware) i tworzysz skrypcik startowy ktory dodajesz do (u Ciebie to cos w stylu rc.d)

Jak potrzebujesz pomocy sluze helpem (mam troszke inne distro [gentoo] ale to mniej wiecej wyglada podobnie.

Pozdrawiam Rafał
REKLAMA