logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mandriva i jak zainstalować neostrade modem f@st 800 ?

_silver_ 19 Lip 2007 16:02 1682 8
REKLAMA
  • #1 4095592
    _silver_
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    jestem początkującym użytkownikiem mandrivy i mam pytanie jak zainstalować neostrade modem f@st 800 i jak skonfigurować ten system
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4095626
    rikokodo
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Jak kolega początkujący to proszę pomoce:)
    2006 i 2007 wersje PL
    Proszę podać linki do pobrania tych materiałów, a nie zamieszczać je na forum sądzę że są one ogólnie dostępne na internecie po czym proszę skasować zamieszczone załączniki!
    Regulamin forum jednoznacznie to określa.
    TONI_2003

Przepraszam ale innych źródeł nie znam.Proszę usunąć moją wypowiedź.
  • REKLAMA
  • #4 4096213
    _silver_
    Poziom 18  
    książki bardzo przydatne ale dalej nie wiem jak ustawić ten internet a na tym forum szukałem i nie znalazłem chyba słabo szukałem jakieś inne podpowiedzi jak to ostawić
  • REKLAMA
  • #6 4096407
    _silver_
    Poziom 18  
    szystko fajnie, ale żaden z linków niechce mi wejść.
    Czy kolega te błędy nie widzi?
    Zdania zaczynamy z wielkiej litery, a i przecinki czy kropki również by się przydały !
    Proszę poprawić również wszystkie posty w tym temacie !
    Dziękuję ...
    TONI_2003
  • REKLAMA
  • #8 4098102
    _silver_
    Poziom 18  
    Robiłem tak ja w podanych linkach i Neostrada sie niewładcza diody na modemie świecą czekam te 40 sekund i nic

http://strefamandrivy.pl/forum/viewtopic.php?t=8059

http://www.mandrivalinux.eu/showthread.php?t=26248&highlight=sagem+800+neostrada

http://www.mandrivalinux.eu/showthread.php?t=15482&highlight=sagem+800+neostrada
    I dalej nie wiem co zrobić pomóżcie próbowałem tak kilka razy i nic co ja źle robie to ja nie wiem może jakieś inne sterowniki czy coś, a jeszcze tam koło zegarka są takie 2 kable które maja koło siebie czerwony krzyżyk i jak najadę kursorem na to wyskakuje:
    Cytat:
    "siec jest niedostępna na interfejsie ppp0"
  • #9 4099077
    owca607
    Poziom 15  
    Miałem kiedyś mandrivę (w sumie to już miałem każdą dystrybucję o której słyszałem) i robiłem podobnie jak w podanym przeze mnie linku i po kilku próbach działało. Ze swojej strony mogę jedynie polecić Debiana który jest najbardziej udaną dystrybucją i nie ma z nim takich problemów. W jego przypadku wystarczy utworzyć w odpowiednim miejscu krótki plik konfiguracyjny i podać w nim login, hasło i kilka innych danych. Bez jakichś dziwnych, niekoniecznie działających graficznych konfiguratorów.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy instalacji i konfiguracji modemu Neostrada f@st 800 na systemie Mandriva Linux, skierowana do początkującego użytkownika. Użytkownik poszukuje instrukcji instalacji i konfiguracji połączenia internetowego z wykorzystaniem tego modemu. W odpowiedziach wskazano na liczne dostępne w internecie poradniki i wątki na forach Mandriva, jednak podane linki często nie działają lub nie rozwiązują problemu. Zalecane jest wyszukanie frazy "mandriva instalacja sagem f@st" w Google, co prowadzi do szczegółowych instrukcji. Problemem pozostaje brak połączenia z internetem mimo poprawnej instalacji, co objawia się świecącymi diodami na modemie i czerwonym krzyżykiem przy ikonach sieci w systemie. Wskazano również, że konfiguracja w Mandrivie może być trudna, a alternatywnie polecono dystrybucję Debian, gdzie konfiguracja PPPoE jest prostsza i wymaga jedynie utworzenia pliku konfiguracyjnego z danymi dostępowymi. Dyskusja podkreśla potrzebę odpowiednich sterowników i poprawnej konfiguracji sieciowej w Mandriva dla modemu Sagem f@st 800.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA