Witam wszystkich dziś mam następujący problem. Kupiłem końcówke mocy na tda7294 (schemat załanczam niżej) i niewiem jak go podłączyć ponieważ końcówki 01 i A to wejście wzmacniacza czyli sygnał tak?? a 02 i C to wyjście na głośnik tak?? ze schematu wynika że prąd podłączamy do P, M no i do masy tak?? ale co dalej bo piszą że punkty E i F należy podłączyć bezpośrednio do jednego z uzwojeń transformatora sieciowego. czyli mam poprostu dotych końcówek podłączyć prąd niewyprostowani?? jeśli tak to dobrze ale pojawia się następny problem bo mam trafko kture daje po wyprostowaniu i przefiltrowaniu 44v czy jeżeli podłącze wzmacniacz to się nic nie stanie?? czy napięcie spadnie o te 4v podczas pracy?? a jeśli nie to jak obniżyć to napięcie ale nie naruszając budowy transformatora??
A z tymi nogami E i F to mi się wydaje że ich wcale niemusze podłączać czy tak?? bo w opisie wzmaqa jest napisane że w podstawowej wersji nie stosuje się rezystora R7, OPT, zamiast C10 dajemy zwore czyli jak nie dajemy tego OPT to ten prąd itak nigdzie niedojdzie tak?? czyli podłączyć go czy nie??
Z góry dziękuje za odpowiedzi i za wyrozumiałość.
Pozdrawiam
A z tymi nogami E i F to mi się wydaje że ich wcale niemusze podłączać czy tak?? bo w opisie wzmaqa jest napisane że w podstawowej wersji nie stosuje się rezystora R7, OPT, zamiast C10 dajemy zwore czyli jak nie dajemy tego OPT to ten prąd itak nigdzie niedojdzie tak?? czyli podłączyć go czy nie??
Z góry dziękuje za odpowiedzi i za wyrozumiałość.
Pozdrawiam