logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć tryb hotelowy i wejść w tryb serwisowy w Nokia SP45H1?

segal1 14 Lis 2006 21:21 4037 11
REKLAMA
  • #1 3225027
    segal1
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    Jak zlikwidować tryb hotelowy w Nokii SP45H1 ,lub jak wchodzi się w tryb serwosowy ?
  • REKLAMA
  • #2 3253047
    segal1
    Poziom 21  
    Ta Nokia to jest chassis STEREO PLUS ( tak przynajmniej jest napisane na płycie ), procesor to HPL01-R02 ,a w tryb serwisowy wchodzi się przez kombinacje przcisków 'I" ,"M","P" .tylko taki mały problem co to jest ten przycisko"P" ,na moim pilocie nie potrafie go znaleśc .Z tym ,że mam pilota nie orginalnego (który obsługuje ten OTVC) Proszę o wszelkie pomocne posty bo nie mogę wejśc w tryb hotelowy.
  • #3 3253117
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    "P" (prog) to przycisk do wejścia w menu programowania. Może tylko wystarczy oryginalny pilot SM1 lub SM2 albo zamiennik.
  • REKLAMA
  • #4 3253766
    segal1
    Poziom 21  
    Na moim zmienniku nie przycisku PROG .A pilot był dobierany pod procesor i po modelu. Jak on może być oznaczony inaczej na zamienniku???
  • #5 3253848
    Mirek Z.
    Ciekawe, że pilot dobierany pod podane chassis to SM1, SM2, ST2. Procesor jest inny. Pilot do modelu j.w. to RCN624 i zamienny z poprzednimi na pewno nie jest, a przynajmniej nie do końca - inny kod MAK-a. I na oryginale nie widzę przycisku PROG, chociaż zamienniki często go mają. Typowy procesor to SPL. Spróbuj innego wejścia, np. MUTE>M(OK)>TV. Dodam jeszcze, że do tego modelu jest jeszcze pilot 56521911 FB SENDER SPH1 - jego zamiennik IRC81446Classic. A litery H w modelu, na procesorze i na pilocie jakoś źle się kojarzą - wersja hotelowa?
  • REKLAMA
  • #6 3257580
    segal1
    Poziom 21  
    Tak mi się też wydaje ,że oznaczenie na procesorze może być do wersji hotelowej.Spróbuje dziś wejść tym sposobem w tryb serwisowy ,który mi podałeś. Będąc w hutowni z pilotami wziołem jeszcze innego pilota szukając po modelu ,ale on wogóle nie reguje na niego . Pilot dobrany poprzez procesor działa ,ale nie ma przycisku prog. Ma inne przyciski różnie oznaczone. Może kolega Mirek Z. ma soft do tego modelu ???
  • #7 3257608
    Mirek Z.
    Softów nie posiadam żadnych :( Wczoraj pisałem o pilocie IRC81446. Teraz ponownie poszukałem obrazka, tym razem na stronie producenta (Classic) i jest tam napisane wprost, że jest do HOTEL TV za pilota NOKIA MPH1. Te piloty muszą umożliwiać pełną obsługę TV, bo RCN624 jest tylko dla gości. Trudno mi powiedzieć, kto sprowadza piloty Classic, na pewno są w ofercie Cybor-Techu. Może by załatwili konkretną sztukę.
  • #8 3257943
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6580
    Wg:
    http://sklep.aswo.pl/
    Pilot Nokia MPH1= COM3135 lub = Code: 760 ==> COM-UNIVERSAL1-FB lub =Code: 389 ==> Com Uni2, Com Uni5, Com Uni9 lub = Code: 3524 ==> Zapper.
    Wszystkie są zamienne 1:1 do MPH1.
    Niestety ale brak na stanie magazynowym gotowego COM3135. Zadzwoń może bedą mieli go albo któregoś z programowalnych.
  • REKLAMA
  • #10 3270670
    segal1
    Poziom 21  
    Przerobiłem wszystkie możliwości wejścia w tryb serwisowy i wszystkie piloty dostępnem w moim mieście do tego modelu.Niestety tego którego potrzebuje ,nie ma. Pewnie jest tak jak napisał Mirek Z ,że musi być pilot który będzie miał wszystkie klawisze potrzebne do wejścia w tryb sewisowy. Bardzo chciałbym rozwiązać ten problem tym bardziej ,że w innym serwisie nie zrobili tego.
  • #11 4600732
    Pito
    Poziom 12  
    Żeby wejść w tryb programowania należy przycisnąć w kolejności przyciski na pilocie RC1147.

Mute - żółty - TV.

Pozdrawiam
  • #12 5050838
    segal1
    Poziom 21  
    W tryb serwisowy wchodzi sie poprzez naciśnięcie przycisków:MUTE-CZERWONY (M)-STOP. A to są sposoby wejścia które w tryb podane przez producenta ; I-M-PROG lub MUTE-żółty(ideal)-OK lub MUTE-OK-TV.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyłączenia trybu hotelowego i wejścia w tryb serwisowy w telewizorze Nokia SP45H1, który posiada chassis STEREO PLUS i procesor HPL01-R02. Wejście w tryb serwisowy wymaga użycia kombinacji przycisków na pilocie, najczęściej „I”, „M” i „P” (prog), jednak problemem jest brak przycisku „P” na nieoryginalnych pilotach. Oryginalne piloty do tego modelu to m.in. SM1, SM2, ST2, RCN624 oraz pilot Nokia MPH1 (kod COM3135), a ich zamienniki często różnią się układem przycisków i funkcjonalnością. Wskazano alternatywne kombinacje do wejścia w tryb serwisowy, takie jak MUTE > M (OK) > TV, MUTE > żółty > TV, MUTE > czerwony (M) > STOP oraz I > M > PROG. Problemem pozostaje dostępność odpowiedniego pilota z pełnym zestawem klawiszy umożliwiających wejście w tryb serwisowy. Wskazano również źródła pilotów i softu, jednak brak jest dostępności oryginalnych pilotów z przyciskiem PROG, co utrudnia rozwiązanie problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA