Cytat: Jeśli chcesz łopatologicznie - programujesz któreś wyjście wysokoprądowe (OUT1,2) jako zasilające, podłączasz je do wejść zasilających sygnalizatora, OUT3 podłączasz do STA, OUT4 do STO, pomiędzy 12V i STO oraz 12V i STA podłączasz rezystory 2,2 kohm, zworki PLO i PLA pozostawiasz zwarte, wyjścia w centrali programujesz jako "alarm włąmaniowy" z ustalonym czasem działania lub "zatrzask" - do wyłączenia kodem
Niestety nie działa tak jak napisałeś sharp. Problem w tym, że nie potrafię uruchomić sygnalizacji optycznej w sygnalizatorze zewn.
Kolejny problem to to, że Integra 32 ma tylko 2 wyj. Wysokoprądowe a ja potrzebuję podłączyć osobno sygnalizację optyczną i sygnalizację dźwiękową oraz równolegle do sygnalizacji dźwiękowej sygnalizatora zewnętrznego sygnalizator wewętrzny. Brakuje mi więc 1 wyjscia na zasilanie.
Na razie na poniższym obrazku przedstawiam moje połączenie. W taki sposób działa sygn. dźwiękowa obydwu sygnalizatorów, ale nie działa sygnalizacja optyczna.
Wyj. 1 i 2 są oprogramowane jako alarmowe i zatrzask. oraz polaryzacja +12 - aktywny
Zworki PLO i PLA w sygnalizatorze zewn. są ściągnięte.
Już wiele konfiguracji próbowałem ale nie potrafię uruchomić tej sygnalizacji optycznej. Czy ktoś ma jakiś pomysł?? Proszę o bardzo łopatologiczne wyjaśnienia (łącznie z zasilaniem sygn. zewn.) bo już nie wiem jak to skonfigurować żeby wszystko działało.
Dzięki za wszelaką pomoc.