logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować poprawnie sterowniki do karty SkyStar 2,6D?

kuba2102 12 Sty 2007 01:34 5777 17
REKLAMA
  • #1 3436067
    kuba2102
    Poziom 20  
    witam... mam taki problem z karta ze po wlozeniu do komputera karty system automatycznie instaluje jakies tam sterowniki bez mojej wiedzy i wykrywa ją jako kontroler sieci... a jak chcem zainstalowac sterowniki to wyskakuje taki komunikat... "sprzet i sterowniki urzadzenia nalezy zainstalowac przed instalacja oprogramowania. szczegolowe informacje dotyczace procedury instalacji sprzetu znajdziesz w podreczniku uzytkownika" i jestem bezradny wiec prosze o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 3436390
    inp
    Poziom 20  
    Ocena: 49
    Witam. Wpisz w wyszukiwarkę np: Gogle SKYSTAR 2 i będziesz miał mnóstwo stron z dokładnymi instrukcjami co i jak robić. Powodzenia

Dodano po 3 [minuty]:

http://www.skystar2.cnet.pl/articles.php?FOR=SkyStar2
    SKYSTAR 2, SKYSTAR, SKYSTAR2, SKY STAR 2 - portal poświęcony karcie SkyStar, SkyStar 2, SkyStar, SkyStar2, telewizji i internetowi. Sprzedaż wysyłkowa karty.
  • #3 3439979
    kuba2102
    Poziom 20  
    dzieki bardzo... a czy ktos moze wie czy da sie tak podlaczyc, ze np mam w drugim pokoju dekoder podlaczony do satelity i chcialbym podlaczyc sie jeszcze z tym skystar 2 pod satelite czili beda 2 dekodery na jednej satelicie... czy da tak rade i czy ja sa komputerze bede mogl odbierac normalnie inne kanaly nic w drugim pokoju z dekodera...??
  • #4 3443412
    inp
    Poziom 20  
    Ocena: 49
    Najprościej jest zamontować podwójny konwerter i problem rozwiazany. Natomiast jeśli masz pojedynczy konwerter to też mozesz podłączyć dwie i więcej, ale zawsze jedna będzie zasilającą , która będzie niezależna, natomiast ta druga będzie odbierała programy z polaryzacji pierwszej.
    Czyli jesli jest na pierwszej V, to druga tylko z V
    -- jesli jest na pierwszej H to druga tylko z H
    I to by było na tyle. Pozdrawiam
  • #5 3480629
    kuba2102
    Poziom 20  
    dobra z instalacja karty jest juz wszystko ok tylko wystapil mi pewien problem :/ nie moge dostroic anteny... nie wiem dlaczego... ponizej jest skala sygnalu i czy ktos wie jak to dziala bo jak przesuwam satelite to nic sie nie zmienia... czy to okno sie samo odswierza czy jak...? mam link do stronki jak klient opisal wszystko jak sie niby robi ale robie tak i nic to jest ten link: http://laki.dvhk.pl/faq/dvb_sat.htm

a to cytat: "Do tej czynności przydadzą się dwie osoby. Jedna będzie ustawiać antenę, natomiast druga obserwować czy zwiększa się poziom sygnału "Signal Quality". Jeśli wskaźnik zacznie zmieniać kolor i pojawi się jakaś wartość zamiast zera oznacza to, że właśnie złapaliśmy sygnał. Złapanie sygnału z HotBird 13°E nie powinno sprawić większych trudności, ponieważ satelita ten ma mocny sygnał w Polsce i nadają z niego polskie platformy cyfrowe. Jeśli nie wiemy, w jakim kierunku szukać tego satelity to warto podpatrzeć jak mają ustawione anteny inne osoby w danej okolicy lub posłużyć się kompasem, pozycja tego satelity to 13 stopni na wschód. Gdy uda nam się już złapać sygnał, musimy jeszcze ustawić największą jego siłę, kręcąc delikatnie antenę w poziomie i pionie. A tutaj przykład jak zmienił się poziom sygnału po złapaniu i dokładnym ustawieniu anteny na pozycję HotBird 13°E."

i nic nie dziala dalej :( tu niby jest napisane ze wartosc sie powinna zmieniac, nie wiem czy konwenter nie jest uszkodzony ale wydaje mi sie ze jest ok bo jest prosto ze sklepu, nowy...

PS! Jak cos to mieszkam w Edinburghu w Szkocji i z mojego okna widac wschodzace i zachodzace slonce wiec mam widok na zachodnia czesc pol kuli i moja satelita jest zamontowana i skierowana tez w tym kierunku...
    Załączniki:
    • Jak zainstalować poprawnie sterowniki do karty SkyStar 2,6D? bez tytułu.JPG (75.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 3480911
    XV2
    Poziom 11  
    Ja wiem bo miałem tą karte 2 lata
  • #7 3482195
    kuba2102
    Poziom 20  
    nie moge na koma chyba ze dasz domowy albo skype... a propo ktos wie jak sprawdzic czy konwenter jest sprawny? i przypominam ze jak jezdzilem satelita " po niebie" to stan sygnalu na kompie sie nie zmienial...
  • #8 3482489
    zabex
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Witam. Do ustawiania anteny użyj tego programu. Na początek Ci wystarczy. Pozdrawiam.

FastSatFinder
  • REKLAMA
  • #9 3482708
    kuba2102
    Poziom 20  
    witam... ale jednak nie wystarcza... ciagle pisze 0% trzeba tam jakiegos satelite wybierac czy jak moje jakas instrukcje bym dostal?? :(
  • #10 3482835
    zabex
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Odpalasz program, wybierasz satelitę który Cię interesuje, następnie transponder i naciskasz czerwony przycisk. Jak juz to zrobisz to niestety ale musisz uzbroić się w cierpliwość i kręcić talerzem. Pozdrawiam.

P.S. Tak na marginesie... dekoder działa Ci prawidłowo?
  • #11 3483465
    kuba2102
    Poziom 20  
    ja nie mam dekoderu napisalem tak bo mi sie nie chcialo tlumaczyc wiec napisalem ze mam dekoder... a jak wlacze ten teogram np na HOTBIRD i wezwe star szukania to mam krecic antena az znajdzie sygnal?? a jak sprawdzic czy konwenter jest ok?
  • #12 3488444
    kuba2102
    Poziom 20  
    a czy ktos wie moze jak odkodowac kanaly?? ja niby nie mam zakodowanego polsatu a mi go nie wyswietla :( mam taki wkadracic na zielono i jak jest na czerwono to jest kodowany wiec nie wiem co jest... Znacie moze jakis programik zeby ogladac wiecej polskich programow?? Mam tutaj link na ktorym gosciu opisal (niby) rodkodowywanie programow... http://laki.dvhk.pl/faq/dvb_yankse.htm ale jak po 1 ktory plik sciagnac bo jak googluje na Yankse.dll to jest tych plikow duzo... po 2 skad wziac aktualne klucze do rozkodowywania bo jest napisane ze klucze zmieniaja sie co miesiac a jak patrzylem na necie to sa tylko z zeszlego roku wiec nie aktualne...? i te linki seby sciagnac softcam.key i Seca 2 sa do tej samej strony SS1 gdzie nie mam pojecia jakie pliki pobrac :( prosze o pomoc...
  • #13 3515768
    mati_sfinks
    Poziom 12  
    www.laki.dvhk.pl i wszystko jasne ;)
  • #14 3517705
    kuba2102
    Poziom 20  
    nie takie wszystko :| bawie sie w to juz od paru dni i nic... instaluje niby nowe klucze do tego programu Yankse.dll i nic ciagle nic... :| niby ma byc pakiet polsatu odkodowany ale nic sie nie dzieje... czy jak zainstaluje juz ten program to mam jakas inna liste programow sciagnac czy wyszukac nowe?? bo jak widizlem na innych listach na ASTRze jest wiecej kanalow odkodowanych niz na HOTBIRDzie tylko musze satelite skierowac na niego i wtedy zobacze... a wie ktos moze czy jak bym kupil poprostu karte polsatu i podlaczyc pod kompa czy to by dzialalo normalnie? czy trzeba jakies sterowniki zeby czytalo cody z karty...?? bo dzwonilem do polsatu sie zapytac o to, to mi powiedziano ze nie mozna, ale wydaje mi sie ze tak powiedzieli zebym nie uzywal sharingu i tez zebym najlepiej wykupil dekoder i satelite wiec nie sprawdzalem tej opcji i nie wiem... uuu ale sie rozpisalem :P prosze o pomoc, pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #15 3900476
    czesterr20
    Poziom 10  
    Witam chciałbym ponowić temat gdyż nie mogę tego znaleść nawet w podanym linku! Chodzi mi o problem z instalacja skyStar2 2,6. może ktoś również wie jak można w prosty sposob dekodowac kanały w celach edukacyjnych oczywiście:) Z góry dzięki. mój adres czestrr20@.tlen.pl lub hiszpan.cool(_at_)interia.pl nr gg 1426262 proszę o kontakt.
  • #16 3903515
    kuba2102
    Poziom 20  
    witam... nie wiem czy to przypadek ale jak wstawialem wlasne klucze juz z nudow (wlasne czyli pobieralem ze str i edytowalem plik z kluczami) to jakims trafem odkodowal mi sie canal + ale nie na dlugo, wiec chyba jest jakas nadzieja. A propo nie dalem odpowiedzi jak zainstalowalem karte. Wiec gdy karta byla wlozona do komputera odinstalowalem w menadzerze urzadzen sterowniki i odpalilem plytke ale nie instalowalem sterownikow z CD tylko wzialem nowe dodawanie sprzetu i jako lokalizacje sterow podalem ta cd ze sterami i jak sie juz zainstalowaly to uruchomilem ponownie komputer i zainstalowalem oprogramowanie. I to cala filozofia :)
  • #18 3926368
    kuba2102
    Poziom 20  
    i jak tam ruszylo cos z tym odkodowywaniem bo z ciekawosci przeczytalem te artykuly ale spoznilem sie o jakis miesiac hehe a z checia poogladalbym sobie polsat... tylko tam nie jest napisane wyraznie jakie pluginy wstawic do DVBViewer, ja mam wersje oryginalna z karta SkyStar 2,D oprogramowanie w wersji: 4.4.0 no i mi nie dziala te pluginy a szkoda. I w ogole o co w tym chodzi bo jak zainstalowalem starsza wersje DVBViewer to podalem klucz rejestracyjny i uzytkownika i pozniej go odpalilem i jak probowalem wlaczyc jakis kanal to wyskoczylo mi okienko do logowania ponownie i zeby podac klucz i uzytkownika i po nacisnieciu OK program sie zamykal...

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji sterowników do karty SkyStar 2,6D, która po włożeniu do komputera jest automatycznie wykrywana jako kontroler sieci i instaluje nieprawidłowe sterowniki. Zalecane jest ręczne odinstalowanie tych sterowników w menadżerze urządzeń, a następnie instalacja sterowników z płyty CD poprzez dodawanie sprzętu, wskazując lokalizację sterowników na płycie. Po instalacji sterowników należy uruchomić ponownie komputer i dopiero wtedy zainstalować oprogramowanie do karty. W celu ustawienia anteny satelitarnej rekomendowane jest użycie programów takich jak FastSatFinder, wybór odpowiedniego satelity (np. HotBird 13°E) i transpondera, a następnie manualne dostrojenie anteny obserwując poziom sygnału. W przypadku podłączenia dwóch dekoderów do jednej anteny satelitarnej najprościej zastosować podwójny konwerter; przy pojedynczym konwerterze druga linia odbiera sygnał tylko z tej samej polaryzacji co pierwsza. Dyskusja porusza także kwestie dekodowania kanałów, w tym problem z odkodowaniem Polsatu i używaniem programów typu Yankse.dll, które wymagają aktualnych kluczy, które często są trudne do zdobycia. Próby odkodowania kanałów są utrudnione przez zmieniające się klucze i konieczność stosowania odpowiednich pluginów do oprogramowania DVBViewer. Wskazane są strony internetowe z instrukcjami i oprogramowaniem do SkyStar 2,6D, takie jak skystar2.cnet.pl, dvbskystar.com oraz progwebsat.info.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA