logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NIe MAM WSZYSTKICH PROGRAMOW NA CYFROWYM POLSACIE!(!!

jasiu17lat 17 Lis 2006 17:10 4327 7
REKLAMA
  • #1 3234256
    jasiu17lat
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam problem z cyfrowym polsatem od tygodnia poniewaz tyle go mam. Mianowicie nie mam wiekszosci kanalow pisze ze jest brak zasiegu. Talerz jest ustawiony dobrze moc sygnalu wynosi 65%. Mam dekoder echostar 616. Prosze pomozcie mi. Bo normalnie oszaleje z tym gownem

(!!) – ozdobnik ?
    Nie używaj dużych liter w tytule.
    (POMOCY) - usunąłem z tytułu. [h]
  • REKLAMA
  • #2 3234307
    @Kamil
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Proponuje przeskanować niebo.. w opcjach napewno gdzieś jest a jak nie to instrukcja obsługi do ręki
  • REKLAMA
  • #3 3235015
    jerzy 10
    Poziom 17  
    Ocena: 92
    Wejdz w menu, znajdziesz tam opcję ustawienie fabryczne daj na tak i potwierdz. Gdy dekoder ustawi sie fabrycznie wyszukaj na nowo programy . Jeżel dalej bedzie brakowało może być problem z konwerterem. Zakładam że dobrze ustawiłeś czaszę. Powodzenia
  • REKLAMA
  • #4 3236248
    jasiu17lat
    Poziom 11  
    juz bralem ustawienia fabryczne i szukalem kanalow i nic nie pomoglo dalej nie mam wiekszoci kanalow. Od czego to moze byc???? Konwenter chyba nie jest zly bo przeciez jakies tam programy sa.
  • REKLAMA
  • #5 3236377
    konradzki
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    masz zle ustawiona antene, spojrz jak sa ustawione anteny u sasiadow twoja ma byc ustawiona w takim samym kierunku,
    jesli masz mozliwosc zrob powrot do ustawien fabrycznych ale u kogos kto ma juz ustawiona antene i korzysta z polsat cyfry lub n,
    jak bedziesz mial ustawiony dekoder bedzie ci na pewno latwiej
    mozesz isc do punktu gdzie kupiles sprzet tam na pewno ci ustawia dekoder,
  • #6 3236685
    jasiu17lat
    Poziom 11  
    Antene mam ustawiona jak u sasiadow. Jak by byla zle ustawiona to by przeciez nie bylo nic a jest np. zone club, jetix play, itv, a nie ma tvp tvn-ow polsat-ow eurosportu, kino polska axn-ow, cinemaxu i wielu innych

Dodano po 39 [minuty]:

Wlasnie zauwazylem, ze nie odbiera wogole V tylko H. Dltego nie mam wiekszosci programow. Kto wie co na to poradzic?? Zle ustawiona antena czy co???????
  • #7 3236837
    @Kamil
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Najprawdopodobniej konwenter walnięty, to nei znaczy zę jak odbiera kilka kanałów to jest już ok, spróbuj wymienić konwenter najparawdopodobnie to on jest uszkodzony
  • #8 3239669
    jasiu17lat
    Poziom 11  
    No ale czy to mozliwe ze to konwenter ?? przeciez odbiera polaryzacje H? co mam zrobic zeby dzialalo??????????? prosze o pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada dekoder Echostar 616 podłączony do cyfrowego Polsatu i od tygodnia ma problem z brakiem większości kanałów, które wyświetlają komunikat o braku zasięgu. Antena satelitarna jest ustawiona prawidłowo, a siła sygnału wynosi około 65%. Próby przywrócenia ustawień fabrycznych dekodera i ponownego wyszukiwania kanałów nie przyniosły efektu. Zauważono, że odbierana jest tylko polaryzacja pozioma (H), natomiast polaryzacja pionowa (V) nie jest odbierana, co powoduje brak wielu kanałów. Wskazano, że problem może leżeć w uszkodzonym konwerterze (LNB), mimo że niektóre kanały są odbierane. Sugerowano również sprawdzenie ustawienia anteny względem sąsiadów oraz ewentualną wymianę konwertera, gdyż uszkodzenie LNB może powodować brak odbioru polaryzacji pionowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA