logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć radiator z procesora Pentium 3 500/512/100/2.0V Slot1?

Zbych112 17 Lis 2006 18:55 1365 5
REKLAMA
  • #1 3234615
    Zbych112
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam.Potrzebuję szybkiej pomocy.Jak zdjąć radiator z tego procka.Muszę to zrobić ,bo prawdopodobnie nie ma dobrego styku między prockiem a radiatorem.Z góry dzięki za wszelką pomocJak zdjąć radiator z procesora Pentium 3 500/512/100/2.0V Slot1?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3236373
    Tomek0207
    Poziom 13  
    Cytat:
    Włożyłem kartę graficzną do torebki antystatycznej (w jakie pakowane są podzespoły komputerowe np. karty graficzne, dźwiękowe, modemy itp.) i bardzo szczelnie zakleiłem. Następnie całość włożyłem do drugiej torebki antystatycznej i również bardzo szczelnie (hermetycznie) zakleiłem.
    Tak przygotowany "pakunek" włożyłem do zamrażalnika na około godzinę. Brzmi to może trochę drastycznie, ale przy dobrze zorganizowanej akcji (szczelności pakunku) ryzyko uszkodzenia karty jest nikłe. W niskiej temperaturze zamrażalnika klej kruszej i puszcza. Tak schłodzoną kartę zabezpieczyłem w miejscu narażonym na obsunięcie noża kawałkiem plastikowej okładki.
    Po czym, nożem z okrągłym czubkiem i tępym ostrzem, delikatnie acz stanowczo podważyłem radiator. Odskoczył bardzo ładnie i bezproblemowo.

Źródłohttp://www.ilubek.republika.pl/gf2mx400.html

Jeżeli twój radiator też jest przyklejony to może się udać
  • REKLAMA
  • #5 3236411
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 94
    Zbych112 napisał:
    Witam.Potrzebuję szybkiej pomocy.Jak zdjąć radiator z tego procka.Muszę to zrobić ,bo prawdopodobnie nie ma dobrego styku między prockiem a radiatorem.Z góry dzięki za wszelką pomoc

Przegrzewa Ci się? Ten procesor wymaga wentylatora do poprawnej pracy, sam radiator nie wystarcza! Oryginalnie wentylator zamontowany był do obudowy komputera...
  • #6 3237183
    Zbych112
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    W tym jest sęk ,że jedna spinka nie trzyma i radiator odkleił się od procka i terza muszę zdjąć go i na nowo założyć z dobrą spinką.Ale już sobie poradziłem, po prostu uciąłem delikatnie spinki(są plastikowe)i założe nowe.Dzięki za porady.Temat zamykam.
REKLAMA