Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:Włożyłem kartę graficzną do torebki antystatycznej (w jakie pakowane są podzespoły komputerowe np. karty graficzne, dźwiękowe, modemy itp.) i bardzo szczelnie zakleiłem. Następnie całość włożyłem do drugiej torebki antystatycznej i również bardzo szczelnie (hermetycznie) zakleiłem.
Tak przygotowany "pakunek" włożyłem do zamrażalnika na około godzinę. Brzmi to może trochę drastycznie, ale przy dobrze zorganizowanej akcji (szczelności pakunku) ryzyko uszkodzenia karty jest nikłe. W niskiej temperaturze zamrażalnika klej kruszej i puszcza. Tak schłodzoną kartę zabezpieczyłem w miejscu narażonym na obsunięcie noża kawałkiem plastikowej okładki.
Po czym, nożem z okrągłym czubkiem i tępym ostrzem, delikatnie acz stanowczo podważyłem radiator. Odskoczył bardzo ładnie i bezproblemowo.
Zbych112 napisał:Witam.Potrzebuję szybkiej pomocy.Jak zdjąć radiator z tego procka.Muszę to zrobić ,bo prawdopodobnie nie ma dobrego styku między prockiem a radiatorem.Z góry dzięki za wszelką pomoc