logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odkleić procesor od radiatora - pasta termoprzewodząca

mariuz 08 Lip 2007 16:11 7984 2
REKLAMA
  • #1 4062185
    mariuz
    Poziom 31  
    Ocena: 108
    Witam serdecznie.
    Mam nietypowy problem. Po raz pierwszy zdarzyło mi się, zeby procek przykleił sie do pasty termoprzewodzącej. Na mój gust miał za gorąco. Oto, co znalazłem na raziatorze pod wiatraczkiem:

Moje pytanie brzmi: Czy mogę podważyć procka śrubokrętem bez ryzyka uszkodzenia go. Nie wiem co to za proc bo komputer nie jest moj, ale wygląda CHYBA na P4. Raczej ma na sobie metalową płytkę na wierzchu.

Proszę o w miarę szybkie odpowiedzi. We wcześniejszych wątkach nie znalazłem podobnej sytuacji.

I przepraszam za jakość zdjęć. Z konieczności robione kamerką za 20zł z REAL'a (braciszek zabrał cyfrówkę)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4062209
    Gregory_bg
    Poziom 26  
    Ocena: 80
    poruszaj palcami procek na boki jeżeli się porusza śmiało go zdejmiesz, jeżeli ciężko jest najlepiej podgrzej trochę radiator albo suszarką do włosów albo zanurz w gorącej wodzie (nie zanurz proca) po kilku minutach bez problemu go zdejmiesz.
  • #3 4062218
    mariuz
    Poziom 31  
    Ocena: 108
    Już leję wodę do miski i szukam noża łamanego bo w międzyczasie zgiąłem jedną nóżkę. ehh to moje niedbalstwo...

Dzięki za radę :D

EDIT:
    Ciepła kranówa i pół minuty moczenia starczyło :D

Miska 30x30 i calutka w kłąkach kurzu... tyle wypłynęło z żeberek :D

Folia też już puściła :D

Edit2: nóżki wyprostowane nóżką od atmegi8 :D
    Już wchodzi w podstawkę :) Teraz tylko odnaleźć pastę termoprzewodzącą i będę w pełni szczęścia. Niestety Wy już mi w tym nie pomożecie ;)

Temat zamykam i jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc
REKLAMA