logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

soft? SE T630 - jak jest włączony to się nie ładuje.

jarma_legia 17 Lis 2006 20:59 1956 13
REKLAMA
  • #1 3235094
    jarma_legia
    Poziom 14  
    Mam taki prblem. Mam SE T630,wszystko było OK i nagle podłanczam go pod ładowarke i jesttaki problem: jak tel jest włonczony to wogole sie nie ładuje (wogole nie reaguje na ładowarke), jak tel jest wyłonczony to tak jakby ładował się i przerywał co chwilę (zapala sie podświetlenie i ikonka od ładowania, po chwili wszystko gasnie i znów się zapala, cały czas w kólko) Nie wiem co się dzieje.Ładowarja jest na 100% dobra bo była sprawdzana na innych telefonach. W czym może tkwić problem ????? Za pomoc rozdaje pkt

Fajny temat 'soft?', a jak zepsuje się koledze samochód, to też wejdziesz na www.automoto ... i napiszesz 'silnik' ? Czy nie można inaczej? np. 'SE T630 problem z ładowaniem' Koledzy, którzy znają problematykę tych telefonów będą od razu widzieli, że to ich działka, bo po co ma to czytać ktoś, kto naprawił w życiu 3 alcatele ;) <Fi>
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3235233
    grafik_mk1
    Poziom 13  
    kolego masz uszkodzony układ ładowania ( prawdopodobnie ci upadł ten telefon ) proponuje wizytę w serwisie koszt naprawy około 30 zl pozdrawiam Marcin
  • Pomocny post
    #3 3235423
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    rrozbierz telefon, zdejmij gniazdo, wyczysc styki, zloz wszystko z powrotem i jak nie zadziala to dopiero zacznij sprawdzac uklady...
  • Pomocny post
    #4 3235463
    rafalgsm
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    stawiam na uszkodzenie układu ładowania jeśli tak się zachowuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3235470
    ori85
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Kolego, albo uszkodzony układ ładowania albo ładowarka... Pozdro 4u!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3235743
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Sprawdz na innej bateri czy laduje normalnie takie objawy sa czeste dla starych zuzytych baterii jezeli nie pomoze sprawdz ladowarke gniazdo jak juz ci pisal kolega,pozniej mozesz wrzucic mu full flasha jak to nie pojdzie to sprawdz dopiero ten uklad ladowania.
  • Pomocny post
    #7 3235786
    Leono
    Poziom 18  
    da, tak jak mowi Nosek1, sprawdz najpierw baterie bo roznie z nimi bywa choc flasha tutaj bym nie obstawial, sprawa bardziej dot HW. powiedz nam jeszcze czy telefonik doznal upadku badz zalania? ukladu zaraz nie trzeba wymieniac, mozna wygrzac. pozdr.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 3235793
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    no ładnie sie robi jak za 30 zł wymieniamy lusterka to nie ma sie co dziwic jak klijent przychodzi i kasuje sie go 50 zł minimum a on ze drogo to moze kolega bedzie serwiaował w takich cenach mi telefony a piszac odnosnie tytułu tematy to nie soft napewno
  • #9 3236669
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Spróbuj tego
    testowałem działa w 100%
    soft? SE T630 - jak jest włączony to się nie ładuje.
    Pozdrawiam Sycko
  • Pomocny post
    #10 3237074
    grafik_mk1
    Poziom 13  
    wiec jak powiedzialem problrm jest w ukladzie ladowania ( mialem trakiego kiedys) i wymiana pomogla, a co do sugestji soft itp. to odpada to wina ukladu ladowania (kolego ori85 czytaj dokladnie bylo napisane ze ladowarka jest ok) a co do ceny mam taka usluge w takiej cenie
    pozdrawiam marcin
  • #11 3262330
    jarma_legia
    Poziom 14  
    Mam pytanie,z jakich telefonów te gniazdo będzie pasowało? Podejrzewam że z wszystkich starszych SE które miały taką samą ładowarkę ale nie jestem pewnie. I następne pytanie. Ostatnio zdjełem obudowe z telefonu ale nie mogłem wyjąć tego gniazda, wyświetlacz odchodzi (tylko z jednej strony jest przyczepiony taka taśmą) to pod klawiaturą tak samo ale nie wiem jak sie dobrac do tego gniazda, może trzeba zdjąć cały korpus telefonu?? Proszę niech ktoś napisze jakąś instrukcje
  • Pomocny post
    #12 3263223
    djn
    Poziom 25  
    wyciagnij plyte z telefonu i gniazdo wysuniesz:) gniazdo pasuje od t610
  • #13 3264644
    jarma_legia
    Poziom 14  
    A naprzykład z T230? Albo jakieś inne SE z taką samą ładowarką
  • #14 3271620
    djn
    Poziom 25  
    nie pasuje, T230 ma lutowane gniazdo do plyty

Podsumowanie tematu

✨ Problem z ładowaniem telefonu Sony Ericsson T630 objawia się brakiem ładowania podczas włączonego telefonu oraz przerywanym ładowaniem przy wyłączonym urządzeniu. Ładowarka została sprawdzona i jest sprawna. Przyczyną najczęściej jest uszkodzony układ ładowania, który może ulec awarii na skutek upadku lub zużycia. Zaleca się rozebranie telefonu, wyczyszczenie styków gniazda ładowania oraz sprawdzenie baterii, gdyż zużyta bateria może powodować podobne objawy. W przypadku braku poprawy konieczna jest wymiana lub naprawa układu ładowania, co zwykle kosztuje około 30 zł. Gniazdo ładowania w T630 jest wymienne i pasuje do modelu T610, natomiast nie pasuje do modelu T230, który ma lutowane gniazdo. Aby wymontować gniazdo, należy wyjąć płytę główną telefonu, gdyż jest ono wysuwane, a nie lutowane. Flashowanie oprogramowania raczej nie rozwiąże problemu, gdyż jest to usterka sprzętowa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA