logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Sony DCR-TRV 270E - nieczytelna prawa strona przy odtwarzaniu nagrań

krzysiekbinek 17 Lis 2006 23:46 1805 3
REKLAMA
  • #1 3235681
    krzysiekbinek
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Podczas nagrywania obraz na wyświetlaczu i w wizjerze jest prawidłowy. W trakcie odtwarzania prawa strona jest nieczytelna jak na zdjęciu. Gdzie szukać uszkodzenia? Przyznam, że nie sprawdziłem czy odtwarza prawidłowo z kasety nagranej na sprawnej kamerze.
    Może przy waszej pomocy nie będę musiał szukać takowej kasety.

Pozdrawiam . Krzysiek.
    Załączniki:
    • Kamera Sony DCR-TRV 270E - nieczytelna prawa strona przy odtwarzaniu nagrań TRV270E.jpg (209.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3238677
    Marocy
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Dziwnie to wygląda ale kojarzy mi się ze źle ustawionym punktem przełączania głowic. Czyli tak, albo trzeba to ustawić poprzez procedurę ustawień serwisowych, albo uszkodzona jest głowica wideo. Miałem podobny przypadek z kamerą panasonic, gdzie 1/3 obrazu z prawej strony miała postać statyczną a reszta była poprawna.
  • REKLAMA
  • #3 3238986
    Sting
    Specjalista - kamery
    Ocena: 129
    Jak na uszkodzenie głowicy to wygląda to dość dziwnie. Raczej stawiał bym na niepewne połączenia mechaniki z elektroniką co stanowi większość przyczyn usterek we współczesnych "napakowanych" kamerkach.
  • #4 3240484
    pietran2
    Poziom 27  
    Ocena: 112
    Prawdopodobnie masz w kamerze zły tor taśmy (post take-up odbierjący taśmę z bębna).Punkt przełączania głowic w tym przypadku jest dobry,głowica też.Proponuję sprawdzić prowadnicę taśmy-może zacinać się lub może być wygięta.Jeśli prowadnica jest ok. pozostaje regulacja toru taśmy.Pozdrawiam
REKLAMA