logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd podczas flashowania Nokii 3510i w NSS - komunikat FLS Error! Co robić?

BAGIN2006 18 Lis 2006 18:28 1611 8
REKLAMA
  • #1 3237765
    BAGIN2006
    Poziom 11  
    FLS: Preparing MCU file.
    FLS: Parsing MCU file.
    FLS: MCU flashing - rh9__05.250
    FLS: Error!

Oto mój problem . Flashować próbuje w NSS i sie pojawia ten komunikat . Co zrobić ?? PROSZE O POMOC !!
  • REKLAMA
  • #2 3239204
    afuk
    Poziom 18  
    Za mało danych o tym czym flashujesz, jakim sprzętem, jakie i skąd wybierasz pliki.
  • REKLAMA
  • #3 3239247
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 3244451
    BAGIN2006
    Poziom 11  
    Flashuje Prodigy Box .

jakies pliki \FIA moze są potrzebne ?? Niewiem ?? Pomóżcie

Dodano po 2 [minuty]:

Jak naciskam flash to dioda w boxie gasnie i po chwili zapala się telefon w tym samym momoencie robi to samo . Mój zasilacz ma 9v 1000maH

Dodano po 1 [godziny] 23 [minuty]:

http://www.sendspace.com/file/jxr311 soft do 3510i v 5.30 jakby ktoś chciał
  • REKLAMA
  • #5 3244821
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3244974
    BAGIN2006
    Poziom 11  
    ja chce wiedziec jak flashować dobrze a nie ze 1000mA to 1A
  • #7 3245951
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 3246818
    Jacck
    Poziom 26  
    Ocena: 105
    Nie napisałeś czy ta nokia się włącza, czy prodigy ją czyta itp. Pliki FIA możesz wgrać te:
    http://www.files.odeon.cn/Flash6.35.036.rar
    Musisz je wgrać tam gdzie masz zainstalowanego NSS-a (do folderu Flash). Z tego co pamiętam NSS nie potrafił skorzystać z FIA zainstalowanych w \Program Files\Nokia\Phoenix\Flash.
    Czy to pierwszy telefon jaki próbujesz flashować tym Prodigy ?

P. S. Najnowszy soft do 3510i z tego co pamiętam to 5.35
  • #9 3247145
    BAGIN2006
    Poziom 11  
    Telefon się włacza mam na nim soft v5.35 ale chce zmienic go na 5.30 żeby nauczyc się flashować . Prodigy wykrywa go normalnie da sie zrobić backup i zdjąć simlocka ale flashować niechce.

W grałem te pliki FIA co poleciłeć ale ten sam błąd wyskakuje i to nie tylko w NSS mam jeszcze oprogramowanie prodigy i tam to samo

Dodano po 1 [godziny] 34 [minuty]:

po docisnięciu kabla coś ruszyło ale też jest problem :

FLS: Preparing MCU file.
    FLS: Parsing MCU file.
    FLS: MCU flashing - rh9__05.250
    FLS: Sending bootloader: u_2nd.fia
    FLS: Asic: 0x1120
    FLS: FlashID is invalid!

co to moze być?

Dodano po 2 [godziny] 15 [minuty]:

a w programie PRODIGY wystepuje takie cos:

MCU flashing - rh9__05.250
    Init flashing...
    Asic: Unknown type 0x1120
    FlashID:
    Sending Algorithm...
    Unable to prepare algorithm!

Dodano po 3 [godziny]:

dobra już poradziłem sobie z tym flashowaniem udało mi się . Dzięki za pomoc a SZCZEGÓLNIE ZA TEN LINK Z PLIKAMI FIA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Podczas próby flashowania Nokii 3510i w programie NSS pojawia się błąd "FLS Error!" w trakcie procesu MCU flashing (plik rh9__05.250). Flashowanie odbywa się za pomocą Prodigy Box, który wykrywa telefon i umożliwia wykonanie backupu oraz zdjęcie simlocka, jednak nie udaje się poprawnie wgrać softu. Problem nie ustępuje po wgraniu plików FIA do folderu Flash w katalogu NSS, mimo że są one wymagane do prawidłowego działania flashowania. W trakcie próby flashowania pojawia się komunikat o nieprawidłowym FlashID oraz nieznanym typie Asic (0x1120), co wskazuje na problem z rozpoznaniem układu pamięci telefonu przez oprogramowanie. Zasilacz 9V 1A może być niewystarczający, co powoduje wyłączanie się Prodigy Box podczas próby flashowania. Ostatecznie problem został rozwiązany po zastosowaniu odpowiednich plików FIA oraz prawidłowej konfiguracji sprzętowej i programowej. Najnowszy soft do Nokii 3510i to wersja 5.35, natomiast użytkownik próbował wgrać starszą wersję 5.30 w celu nauki flashowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA