Jak w temacie i tylko ze strony www.atmel.com . Dotyczy to drukarki atramentowej, laserowej i PDFcreatora. Jeszcze miesiąc temu nie było zadnych kłopotów.
Jankolo i wystartowała drukarka? U mnie przesyłane sa strony do wydruku i na końcu pojawia się komunikat "bład drukarki"
Taki bład miałem na dwóch zupełnie niezależnych komputerach.
Czyli inny net, inna drukarka, inny komputer, inny system, inny Acrobat
a bład ten sam.
A próbowałeś zapisać plik na dysku zamiast otwierać go z netu?
U mnie drukuje się bez problemu po otwarciu pliku z dysku (nie lubię otwierać plików z netu )
W tym pdf-fie (przykład w postu wcześniejszego) nie ma opcji zapisz. Jest tylko drukuj. Nalezy więc uzyć albo drukarke fizyczną albo PDFCreator który wygeneruje pdf z możliwościa zapisu na dysk.
Źle robisz.
Na podanym przez siebie linku kliknij prawym i wybierz "Zapisz element docelowy jako..." bo kombinacja jaką podałeś jest conajmniej przedziwna.
✨ Problem dotyczy drukowania dokumentacji technicznej ze strony Atmel (np. plik PDF pod adresem http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/2593S.pdf) na różnych urządzeniach, w tym drukarkach atramentowych, laserowych oraz wirtualnej drukarce PDFCreator. Użytkownicy zgłaszali błąd drukarki pojawiający się na końcu procesu drukowania, niezależnie od używanego komputera, systemu operacyjnego czy wersji programu Acrobat. Rozwiązaniem okazało się zapisanie pliku PDF na dysk lokalny zamiast otwierania go bezpośrednio z internetu. Plik można zapisać poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na link i wybranie opcji "Zapisz element docelowy jako...". Po zapisaniu plik drukuje się bez problemów na różnych urządzeniach. Wygenerowane przez model językowy.