logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung d600e - telefon się resetuje i grzeje przy ładowaniu, co robić?

ohodec 20 Lis 2006 13:27 1668 7
REKLAMA
  • #1 3243495
    ohodec
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam!
    Właśnie nabyłem tego samsunga i problem wyglada tak ze telefon sie włancza wyskakuje logo z modelem i reset i tak w kółko nie moze wystartować !Wie ktoś co może być tego przyczyna??

Właśnie zauwazyłem ze po podpieciu ładowarki włancza sie sama i tez ciagle resetuje ,przy czym telefon dosyć sie grzeje najcieplejszy jest na klawiaturce numeryczne!Czy w takim wypadku moze to byc uszkodzenie elektroniki czy moze byc nadal wina softu !
  • REKLAMA
  • #2 3243520
    emwu
    Poziom 24  
    Ocena: 2
    FULL NAND Reset powinien pomóc, a jeśli nie coś co mu EEPROM zresetuje np. Clip (Są na allegro "SWIFT-Combo CLIP)
  • REKLAMA
  • #3 3243701
    ohodec
    Poziom 12  
    emwu napisał:
    FULL NAND Reset powinien pomóc, a jeśli nie coś co mu EEPROM zresetuje np. Clip (Są na allegro "SWIFT-Combo CLIP)

A jak zrobic FULL NAND reset bo ja sie na tym nie znam za bardzo!!
  • #4 3243725
    oko1974
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    witam
    sprawdz jeszcze tasme miałem taki przypadek i wymiana tasmy pomogła pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3243744
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    ohodec napisał:
    emwu napisał:

A jak zrobic FULL NAND reset bo ja sie na tym nie znam za bardzo!!

minimum tornado jesli chcesz nand zrobic
    format plus wgranie od nowa soft... jak dalej to samo sprawdzil bym tasme...

pozdrawiam leon.
  • #6 3244689
    ohodec
    Poziom 12  
    Właśnie zauwazyłem ze po podpieciu ładowarki włancza sie sama i tez ciagle resetuje ,przy czym telefon dosyć sie grzeje najcieplejszy jest na klawiaturce numeryczne!Czy w takim wypadku moze to byc uszkodzenie elektroniki czy moze byc nadal wina softu !
  • REKLAMA
  • #7 3249814
    emwu
    Poziom 24  
    Ocena: 2
    W takim wypadku, to chyba raczej mechaniczne, choć ja miałem kiedyś D500 co sie srasznie grzał i paliło sie non-stop podświetlenie, to była wina SW. Pomógł FULL NAND Reset...
  • #8 3263958
    ohodec
    Poziom 12  
    emwu napisał:
    W takim wypadku, to chyba raczej mechaniczne, choć ja miałem kiedyś D500 co sie srasznie grzał i paliło sie non-stop podświetlenie, to była wina SW. Pomógł FULL NAND Reset...

Kupiłem kabelek serwisowy chcialem zrobic reset niestety zaden program go nie wykrywa wiec chyba padła płyta główna ,(ma ktos moze sprawna do sprzedania??)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Samsung D600e wykazuje problem z ciągłym resetowaniem się podczas uruchamiania, gdzie pojawia się logo modelu, a następnie telefon się restartuje w pętli. Dodatkowo, po podłączeniu ładowarki urządzenie samoczynnie się włącza, resetuje i nagrzewa, szczególnie w okolicy klawiatury numerycznej. Sugerowane rozwiązania obejmują wykonanie FULL NAND Reset, czyli pełnego formatowania pamięci NAND i ponowne wgranie oprogramowania (softu) za pomocą narzędzi takich jak Minimum Tornado. Jeśli reset oprogramowania nie pomaga, wskazane jest sprawdzenie taśmy łączącej elementy telefonu, gdyż uszkodzenie mechaniczne może powodować takie objawy. W przypadku braku wykrycia telefonu przez programy serwisowe, istnieje podejrzenie uszkodzenia płyty głównej (elektroniki). Wspomniano również o narzędziu Clip (np. SWIFT-Combo CLIP) do resetowania EEPROM jako alternatywnej metody naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA