jaki masz zasilacz ? jaka karta graficzna ?
Ostatnio miałem bardzo złośliwy przypadek. Kupiłem sobie Radka 9800 PRO. Po 2-3 tygodniach użytkowania zaczęło się wszystko sypać (przy okazji Windows, bo przy jednej ze zwiech padły jakieś pliki). Wszystko wyglądało mi na grafikę, bo problem pojawiał się w grach, strasznie spadała ilość klatek a że jest coś poważniejszego poznałem po dźwiękówce (przy zwieszce magistrali dźwiękówki bardzo często powtarzają ostatnio odgrywaną próbkę dźwięku). Nie pomyślałem o zasilaczu, przecież uciągnął to i było ok, a tu nagle błędy. Sprawdziłem w BIOSie napięcia i poszedłem do sklepu po Chiefteca 450W, kupiłem od razu na zapas z większą mocą.
Jakiś czas później rozmawiałem o tym, ze znajomym. Miał identyczny przypadek. Widocznie zasilacze pracując na mocy znamionowej (o ile tak to można nazwać, bo w praktyce taki Gigabajt 350W ma tak naprawdę moc znamionową mniejszą, np. 320W) wygrzewają się i szybko zużywają.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany zasilaczami to polecam forum TomsHardware (i nie tylko zasilaczami).
http://www.community.tomshardware.pl/community/postlist.pl?Cat=&Board=cases_supplies